Inte så mycket att komma med...

Det blev en lugn dag igår, känner mig lite smårisig. Började kursen i religionsbeteendevetenskap igår och det blir nog jätteintressant! Monica följde med på hundprommis på kvällen, hon är hemma från jobbet och är sjuk men behövde lite frisk luft. Härligt att gå och prata så där bara...

Idag har vi ett riktigt hundväder (hahaha) men Bamse ska ju ut ändå. Duschade både honom och mig efter morgonpromenaden och satte efter morgonsysslorna igång med att rensa ur tre lådor i en byrå från Kökar som Bekki ska ha. Snigelfart... MEN framåt!!! Feng Shui-känslan är behaglig när de stagnerade energierna får ny kraft!

                    

Mycket mer hann jag inte, Bamsepromenad, lunch och sen iväg till terapin. Promenerade över till Ersta (20-25 minuter) och satte mig där med en stickning. Hade en timme till lektionens början. Nu hoppas jag mina beställda böcker kommer till imorgon, har 250 sidor Hinduism att läsa till på torsdag... kommer inte böckerna vet jag inte om jag vill gå till skolan. Gå på seminarium och inte ha läst litteraturen, vad ger det? Skam? Vi får se, allt brukar ordna sig :O)

I min mailbox nu ikväll låg en prästkompis predikan inför nästa söndag. Den tackar jag för. Fick de rätta bibelställena oxå av henne och en annan prästkompis via sms igår. Tack och lov för hjälpsamma vänner. Nu ska jag nog kunna klura ut en egen text om Frälsningen och hoppas att det blir bra för dem som ska lyssna. Tror jag ska ägna lördagen åt det... eller morgondagen om inte Hinduism-boken kommer...

Världsreligionerna är verkligen spännande! Visste ni att det finns influenser från asa-tron inom Hinduismen? Krigar-guden Indra påminner om vår åsk-gud Tor. Arierna var ett folk från nordväst som kom till Indien för några 1000 år sen och de påverkade de religiösa tankegångarna i områdena runt Indusfloden... Oj, vad allt går i varandra på ett fantastiskt sätt. Pusselbitar faller på plats liksom :O) Jag blir jättenyfiken på dessa enorma folkvandringar som ägt rum genom årtusendena... Varför flyttar folk på sig? Nöd? Nyfikenhet? Makt?

Nog svamlat för ikväll! Mot en stickning eller nåt...

                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0