Religionsbeteendevetenskap

Bussen kom sent, missade t-banan och hann precis i tid till skolan. Det är bra många trappor när man ska ta sig upp för Stigberget! Kommer man från Medis hamnar man i Mamsell Josabeths trappor, sen ska man upp för alla trapporna i högskolan!

 
bilder från nätet, googlat på Josabeths trappor                    samt Styverns trappor på Flickr.

Kommer man från Slussen hamnar man i Sista styverns trappor! Jag kommer vara riskfri i många år när det kommer till hjärt-kärl-sjukdomar efter mina år på Ersta! Framsteg görs snabbt faktiskt! När jag började plugga i början av september fick jag stanna mitt i trappan och tog oftast hissen till lektionssalen, men nu går jag i ett svep. Suckar som värsta godståget MEN jag behöver inte stanna!

Seminariet var urspännande! Vi fick två frågeställningar som vi skulle diskutera i grupp. Det handlade om vad vi tror skulle hända om vi tex hamnade i ett jordbrukskollektiv som dyrkade gräset, stenar, månen mm. Det är otroligt vilka spännande samtal som utspelar sig. Kan nämna lite om vår spännande klass: vi har en kvinna som är pastor i en frikyrka och har sin bakgrund som muslim i ett arabland. En kvinna från mellan-afrika. Två politiker, en kvinna och en man. Två yngre tjejer varav den ena har bott halvårsvis i Tanzania. Ett par något äldre kvinnor, som mig ungefär och som jag inte vet så mycket om, samt en homosexuell mångsysslare ... och så jag då, en fd sjukskriven trött diakon! Jag tror det var alla. Det kan bli en väldig dynamik och det är otroligt vad man får mycket när man pratar med de olika personerna. Frågorna var så ställda att vi alla tolkade dem olika. Jag romantiserade jorbrukskollektivet (förstås ;O) medan en tjej kände sig hotad av isolering... men jag fattade inte alls frågan som att kollektivet skulle vara isolerat... bara en sån tolkningsskillnad blev urspännande! Likaså diskuterade vi tillbedjan av mån-anden kontra månen som en del i Guds skapelse och hur vi tolkade den av detaljer torftiga texten, det blir ju att man fyller i massa själv. WOW säger jag bara! Och säkert har vi lika många tolkningar av seminariet och varandra som vi var personer i klassrummet ;O)

                     

Hämtade böckerna på hemvägen, har stickat lite på vita sockan och promenerat kvällsrundan med Bamse. Nu är jag trött och jag har en intensiv dag framför mig imorgon :O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0