Åter till livet

Ja, igår var jag så trött att jag var grinfärdig. Tålde inte Bamses skällande och jag tror han skällde värre än vanligt bara för att jag var "konstig". Han började redan tidigt på morgonen, så när han inte ville göra ifrån sig på morgonpromenaden utan sprang i cirklar och jagade harpluttar och stod med huvudet i hundspår så kände jag att det skulle bli en jobbig dag. Sen kom det en hund framifrån, en hund bakifrån och en pappa med en gapande unge från sidan... ja då fick Bamse spatt och jag med, han skällde och gjorde utfall, jag kastade mig på knä med väskor och matlådor åt alla håll, slängde honom på rygg och glodde honom stint i ögonen till alla gått förbi... sen var han lugn som en filbunke och kunde göra sina behov. Jag skämdes lite över att tappa tålamodet så, men det gav ju onekligen en rätt behaglig effekt på hans humör.

Att jobba var jobbigt, satt med halvsstängd dörr och försökte jobba på, eftermiddagen ägnade jag åt att ringa folk som jag ville höra av mig till före jul. Janne ringde och bjöd ut mig på fika vilket jag glatt tackade ja till.


Min favvokaka på konditori Gullvivan

Dagen tog slut tillslut, men Janne ville att vi skulle åka och titta på jackor vilket jag snabbt avböjde, satt vid TV:n en stund och virkade innan jag gick ut en kortis med Bamse. Janne åkte och hämtade upp sin småkusin som skulle sova över, men när de kom hem så sov jag som en gris. Kusinen hade lagt sig och Janne gått en längre sväng med Bamse, sen lagt sig, de hade båda gått upp vid 6-tiden och jag märkte ingenting så kusinen såg jag inte ens! Sju ringde min klocka och när jag kom upp hade Janne kokat kaffe till mig och börjat koka risgrynsgröt till risalamalta.

Dagen har förlöpt mycket bra. Efter mina nästan 10 timmars sömn fungerade jag igen. Började arbetsdagen i Södertälje där jag var på studiebesök på St Ragnhilds församlings diakonimottagning "Gåvorna". Fik, mötesplats, second hand - verkligen många delar i ett. Jätteintressant. Sen till jobbet och stöka i administratinen kring Stilla kvinnotimmar som kommer att ligga tidigt nästa termin.

Kvällen har vi tillbringat hos Bella med familj. Vi har lämnat julklappar till Justin och Jennifer och Janne har lagat köttfärsfyllda paprikor.

Nu har jag varit ute med Bamse. Janne sover, han jobbar 16 timmar imorgon. Bekki sover borta. Hon kom hem med armen i bandage efter att ha bränt sig på fritösen på jobbet under em, inte värre än att kunnat fortsätta jobba, men ändå.

Nu ska jag sova. Bamse är slut efter att ha vaktat på barnbarn, katt och nu på kvällspromenaden lekt med Zinja. Han bara stupade i korg efter en snabbdusch och rör sig inte ur fläcket!


Undrar var tomten är!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0