Roslagen

Idag klev vi nästan upp i ottan. Vi skjutsade Tim till Arlanda, han ska på väktarutbildning i Boden några veckor. Vi har skojat med honom om kylan däruppe, men frågan är om han åker till varmare eller kallare breddgrader? Han har ju varit i Sibirien så han har ju nåt att relatera till... Men här i Stockholm kunde vi ståta med -19 grader imorse... Kallare blev det i Roslagen sen, men det visste vi inte så dax.


            

Vi släppte ungdomarna vid terminal 4, Bekki skulle åka kommunalt hem efter att ha vinkat av honom. Janne, jag och Bamse fortsatte till Lågarö i Roslagen för att kremera Drutten. Det är ju omöjligt att få henne i jorden och hon har trivts så bra uppe på Lågarö under åren så det kändes som det nästbästa alternativet.


                            

Sjukt kallt och sjukt vackert! Termometern i bilen pendlade mellan -27 - -29 grader!

Det första vi gjorde var att ta tag i det vi måste göra. Pappa hade förberett så vi kunde tända bålet ganska på en gång. Hon fick gå bort i frid och kunde inte få en vackrare begravning heller, med röken som ringlade rakt upp mot en gnistrande klar himmel. Är så glad att mina föräldrar kunde ställa upp på detta. Vad skulle vi göra annars?

                  

Mamma hade gjort iordning kotlett-gryta och efter nån timme vid bålet ute och en stunds virkning var det gott att äta, men jag satte mig med ryggen mot fönstret för att slippa se ... Det är jobbigt!

Fika, gos, prat, hundarna kunde springa ut och in och det var ju nytt för Bamse. Hagge hoppade upp i mitt knä och ville gosa. Han är ju mitt första "barnbarn" kan man säga. Linnéas hund som fått flytta till mommo och moffa på landet när barnen började bossa för mycket med honom. Ett lyckligt slut. Indra har fått flytta till mommo och moffa från en kennel efter 4 kullar valpar, när hon "gjort sitt". Två lyckliga slut.

   
Indra 6 år

               
                Hagge 6 år och nyfrissad!


Haggemys

Vi kom hem frampå eftermiddagen och jag hade planer för djurrummet osv. Janne hade tänkt ta tag i källartrappan, men vi satte oss att snacka och äta glass istället. Sen har vi spenderat en bra stund att leta resor till Paris. Linnéa och jag ska åka om en månad. Jag har varit ute en iskall promenad med Bamse oxå, kvällspromenaden kommer inte bli lika lång för jag tror hakan hann förfrysa!

Nu ska jag laga middag. Monica tillbringar kvällen med en kompis från Karlskoga och Bekki verkar inte på värsta festhumöret...

                       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0