Ruttnat lite!

Ja, inte ska man väl skriva blogg när livet är pest! Då blir bloggen därefter! Men ändå! Spirometrin... vet inte vad den visade egentligen, men när jag tittade och försökte förstå kurvorna blev jag inte så glad. Det fanns en normalkurva vars högsta punkt låg mellan 9 och 10... jag flåsade det värsta jag kunde och nådde.... 4,5! Sen fick jag ta Ventoline och vänta 15 minuter medan vi pratade hundar, katter, allergi och livet i stort... sen flåsade jag så jag närapå svimmande ... och nådde nästan till 6! Livet känns slut! Vad betyder det här? Jag gjorde en repa in på de affärer jag behövde repa in på och åkte sen till bolaget och köpte cider. Orkar inte kämpa längre! För vad? Jag är bara en riktigt sjuk gammal kärring utan nåt liv att se fram emot! Halv kapacitet på lungorna? Fine! Sen FKs käcka "sitt i spärr, sitt i spärr"... Arbetslinjen... jo, tjena. VAD ÄR DET FÖR FEL ATT SITTA I SPÄRR? VAD ÄR DET FÖR BESTRAFFNINGSLINJE DE KÖR PÅ??? KÖR ÖVER ALLA SJUKA MÄNNISKOR OCH LÅT DEM SITTA I EN SPÄRR FÖR F-N! SÅ LÅGT KAN BARA SJUKA MÄNNISKOR SJUNKA! Och vad säger då FK om SL? SL borde protestera så det bara ryker! Mitt problem är att jag kan inte sitta i spärr för jag har diskbråck! Vad ska de hitta på då? Snöskottning och parkarbete? Vad är det för fel med att var utbildad inom socialt och kyrkligt arbete? ... alltså mer än att jag f.n inte är helt och fullt frisk och dessutom superwoman?

Kom inte och säg att jag inte varnade! Redan i rubriken! Jag är pissed! Pissed på arbetslinjen, pissed på hälsan, pissed på allt!

Så var det med det!

Ikväll har jag suttit med min blå babyfilt. Har glatts åt Jens och Sandras sällskap, det är inte ofta man ser dem nuförtiden. De bor i Nacka och jobbar järnet. Janne är på väg till Helsingfors i sällskap med arbetskamrater för att gå på båtmässa. Monica har haft problem att ta sig hem för vårt kära SL funkar ju inte när det är minusgrader eller snöflingor i faggorna, det är väl därför alla sjuka människor ska sitta i spärr! Bekki och Tim har varit ute och firat Alla hjärtans dag ... medan Jens och Sandra sutit med sjuka morsan och dessutom tagit ut Bamse på sistanaden.

Själv tänker jag grina mig till söms och sen ta nya tag imorgon. Får glädja mig åt att en klasskompis messade och saknade mig i skolan ikväll. Jag hade redan flaggat för att jag inte orkade gå och så blev det. Yr efter allt flåsande på spirometrin och nu ett par veckors väntan på alla provsvar... halsprov, näsprov, UL på hälsenor och spirometrin... kan bara säga att mitt liv varit betydligt muntrare. Tur att jag har min Bamse Bus, den ende som vågar komma i närheten av mig just nu... med en grå råtta ... eller ett litet träd i munnen óch utmana denna sura kärring!!!!


                               


Och sur med rätta! Sur på detta orättvisa liv!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Kära vän. Man ska visst skriva blogg när livet inte visar sig från den ljusa sidan. Det är väl då man som bäst behöver göra sig av med diverse skit man bär på?

Nu är jag inte alls duktig på det här med spirometri osv. Men jag antar att du googlat på det. Man mäter ju så många olika saker;volym, kapacitet, hastighet mm. När jag gjorde spirometrin före jul så fanns det åtminstone 3 kurvor som man mätte och på en av kurvorna uppmätte jag också 4.5...och fick inte så mycket bättre resultat efter ventolinet heller. Men nu får jag ta dubbel dos både morgon och kväll tills vintern är över iaf.

Måste fråga...fick du veta att du bara har halv lungkapacitet? Eller är det något som du i desperation tror??

Jag förstår att du känner som du gör efter allt som varit med din långa sjukskrivningstid osv. Du har rätt att vara arg, ledsen och pissed på livet som det är just nu..

Men älskade vän, var rädd om dig och sluta slå på dig själv som du gör.

Jag blir orolig för dig! Samtidigt som du säger att du ska ta nya tag i morgon..och det inger hopp.

Ge cidern till Monica. För att dricka vet både du och jag att det inte hjälper ett skvatt, tvärtom.

Och du...du vet var jag finns om du vill prata!! Även om du inte vanligtvis vill prata i telefon så får du ringa mig när som helst på dygnet.

Kramar om dig hårt.

2011-02-14 @ 23:45:49
URL: http://maralutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0