Skola och fekke!

Skola. Jättespännande! Vi gick igenom historien kring tiden efter Jesu död och den unga kyrkan, om olika religioner och influenser i den hellenistiska kulturen.  Jag har förstått att många som börjat läsa teologi förlorat sin tro och börjat ifrågasätta legitimiteten i den... men för mig blir det bara stärkande att veta t.ex att mysteriekulter kan haft sina influenser kring varför kristna tar nattvard. I vissa kulter i under den hellenistiska kulturen trodde man nämligen att man erhöll en del av det gudomliga om man åt något av sin gud... och det är ju nåt grundläggande in den kristna tron även om meningarna går isär kring huruvida man äter/dricker Kristi kropp/blod de facto eller om det är symboler för Kristi kropp/blod. För mig stärker en sån kunskap det jag tror på. Att andra religioner, kulter, kulturer och historiska tidsepoker gjort sina avtryck i den kristna tron ger en helt ny legitimitet åt nyare företeelser som homoäktenskap och kvinnliga präster! Jag har inte kunnat se det kontroversiella i det och inte förstått kritiken! Men likväl som det var en ära för pojkar i yngre tonåren att vara älskare åt högre militärer på Jesu tid och svårt för oss att förstå... skulle det vara svårt för dem att förstå varför vi utan mankemang viger kvinnor till präster när den tidens kultur såg kvinnan som listig, manipulativ och oförståndig i behov av en man som gav henne direktiv att göra det rätta. Vi är alla människor i vår strävan att göra det rätta, vara det rätta eller se ut att vara det rätta. Det gör mig ödmjuk inför människan och vår historia.

På väg hem från skolan ringde först Justin och grattade mommo, sen ringde Ängla och Thyra och sjöng så fint i telefonen!

                        

Jag mötte upp Monica i Hagsätra och hon bjöd på sen middag på restaurang Trevi i vårt centrum. De gör verkligen god mat trots ett ganska smutskastat rykte.

                       
                     Fläsknoisetter med råstekt potatis

Handlade på väg hem, Monica bar. Bekki och Tim var upp till centrum med Bamse och han visste inte hur han skulle bete sig när han såg oss genom restaurangfönstret... han var väldigt glad när vi kom hem.

Massa mera grattis på Facebook, telefon och mail. Känner mig jättegrattad! Och jag som inte tänkt fira alls! Men där gick jag bet! Och det blev positivt!

Sista Bamsenaden väntar.... nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0