Så blev det!

Djuren fick rent och det var (förstås) det viktigaste. Levande varelser före döda ting! Drutten piggnar till så fort hon har nybytt och jag vill verkligen att hon ska leva åtminstone till hon får smaka nytt gräs och sen kan begravas med de andra, antingen härhemma eller på Lågarö. Hon är ju snart 7 år och det äldsta marsvin jag haft!


Min gamla Drutten, äldst av 4 och still goin strong.  Bamse slickar Drutten torr efter nyårsbadet.

Drutten och alla fåglar fick helrent. Hos sköldpaddorna silade jag sanden med en kattsand-spade (eller vad det kan heta) De blöter ju inte ner på samma sätt som marsvin, hundar och fåglar. Sen blev det dammsuget, dammat och skurat i hela rummet... men blommor, fönster och gardin spar jag lite på. Min porslinsblomma har nämligen växt in i min virkade gardin så jag måste klippa ner den för att kunna putsa fönster och duscha blommor. Det tänkte jag göra närmare våren så jag kan ta skott :O) Nån som vill ha?

                   
                     Esmeralda och Kautchuk i frukostskålen

Sen tog jag mittpådagen-promenaden till zoo för att köpa mer spån till Druttens bur, lite Drutten-frö och förstås lördagsgodis till Bamse. Brukar köpa nåt gott när jag är där och de senaste gångerna har det blivit tuggben med kyckling, så även denna gång. Oxå ett nytt halsband! Ville ha ett svart med nitar men det fanns inte i hans storlek så jag köpte ett svart med bling-bling! Zoo tyckte jag skulle matcha hans färg eller ha ljusblått... men han är inte ljusblå eller ljusbrun... HAN ÄR SVART MED NITAR! Svart med stora diamanter är okej! När vi provade halsband på zoo slickade han på sitt vita och tog det i munnen... så det fick följa med hem (till nästa valp ;O)

När Monica kom hem och jag skulle visa halsbandet satt han stilla tills han fick det på sig igen, jag tror han gillar det! Det  är liksom mjukare än det andra som han vuxit ur... eller så tycker han att han är skitsnygg! Det tycker jag iaf!

Grävde i garderoberna i sovrummet, langade en halv säck till Emmaus. Slet ner sänghimmel, gardiner och lite annat i tyg för att tvätta. Sen tog jag rast och gick ut med Bamse innan jag åkte med Monica till Willys. Hem och göra heta räkor till mig och maken... sen softa till sista Bamsenaden. Internet har legat nere, TV;n oxå, det är nyttigt att hitta på annat att göra eller inte göra!

Nu är sista Bamsenaden för idag är gången och jag ska lägga Bamse i sin sovkorg. Monica, Janne och alla andra djur snusar så sött, bara Bamse och jag är vakna...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0