Fredagens förlopp

Bamse sov till 10, tack och lov. Behövde sova de där timmarna efter kamera-äventyret. Sen gick dagen i seghetens tecken och först framåt kvällen tog jag mig i kragen och gick lös på Buddha! Blev klar med alla anteckningarna, nu är det bara lite föreläsningsanteckningar och ett oläst kapitel kvar inför tentan på torsdagkväll.

Bamse och jag gick ut en lång morgonpromenad. Vi var ute 1,5 timme, gick över Stuvsta och så. Där träffade vi en trevlig och pratsjuk man med en terrier. Det är bra med dessa människa/hund-möten för jag får lära mig så mycket. Inte bara av människorna utan jag ser hur Bamse beter sig och reagerar med den andra hunden. Först var de sura på varandra, men sen nonchalerade de varandra. Bamse ömsom grävde gropar, ömsom satt på mina fötter. Sen kom en ung tjej med en valp och den ville Bamse hälsa på... men när terriern skulle hälsa blev Bamse arg igen.

Bekki är hos Tim, Monica pysslade med sitt och gick så småningom över till Huddinge, Janne lämnade blod på Södertappen och letade vinterkängor i stan så jag var ensam hemma. Vid 4-tiden tog jag ut Bamse igen, gick i mörkret i skogen. De promenaderna gillar jag nästan bäst, det är så tyst och fridfullt. När jag kom hem låg Janne i soffan, så jag började med middan. Experimenterade med lite vi hade i kylen, det blev kyckling som jag lindade i bacon, och baconet hade jag brett med Bonjours vitlöksost. Det gäller ju att göra nåt av resterna, sen hoppas man ju att det blir gott oxå. Kycklingen behåller sin saftighet och drar åt sig av det salta i baconet, vitlöken var pricken över i:et.

Efter middagen kom jag igång ordentligt med Buddha. Efter lite TV gick Janne och jag ut kvällssvängen med Bamse, Monica kom hem och följde med. Aldrig har vi träffat så många hundar på en och samma promenad. Först Zinja. När de lekte kom Baldur och då blev Bamse jättesur igen... och jag undrar om det kan vara så att han vill ha tjejerna för sig själv? Baldur och Bamse funkar ihop i andra fall... men nu var Zinja med och bägge grabbarna var verkligen pissed off på varandra!


                          

                       

                         

                         


Sen träffade vi Parson Jack Russeln . Så Nova... Sen på hemvägen kom Zinja, russeln och Nova tillsammans, russeln gick hem och då släppte jag Bamse igen. Båda flickvännerna samtidigt!


                

Nova hälsade på Bamse, men sen tog Zinja och Bamses vilda lek överhand så Nova satte sig att titta på...



Bamse var så trött när han kom in. Jag badade honom för kopplet hade fastnat i isen i hans päls. Han somnade i handduken så den var jag upp och bytte efter nån timme för han skulle hålla sig torr och varm.

Idag gick jag upp klockan 7 och skjutsade Monica till jobbet. Gick ut med Bamse 10 i 9 och träffade då några som skulle med på skogspromenaden klockan 9. Förra gången vi provade började Bamse slåss med Ruffe, en terrier, men idag brydde de sig inte om varandra så vi hängde med hela promenaden. Visserligen med Bamse i koppel men det var väl en bra träning att gå med andra, tyckte jag. Nu var det inte så många som gick idag och kanske var det därför det funkande, men vi måste ju börja nånstans. Eller finna oss i att vi går själva. Vi får se hur det blir. 

Så vill jag tipsa om den här artikeln om en sköldpadda på hjul, den är rätt fantastisk. Tror det är samma ras som min Esmeralda, fast denna är lite mörkare.

Nu ska jag jobba lite med frågan om religionens roll när det gäller makt, prestige och status. Kul? Vet inte än :O) Bamse gör mig sällskap på sin kudde iaf.



Kommentarer
Postat av: Marianne

Vilka underbara bilder på Bamse och hans kompisar!

2011-01-08 @ 11:30:30
URL: http://maralutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0