Fredags... mys?

Demonstrationerna i Egypten trappas upp. Det var kanske tur för mig att hälarna satte stopp innan jag hann boka biljetter? Nå, nu skulle vi inte vara i de stora städerna, men ändå. Skulle hälsenan paja i öknen så skulle nog Kairo kunnat bli aktuellt. Idag fick jag brev via posten, har fått tid för ultraljud nästa tisdag, den 8 februari.

Glömde berätta att jag klarade hindu/buddha-tentan, fick tillbaka den igår. Somnade efter midnatt. Får svårare och svårare att sova.

Idag vaknade jag av Monicas väckarklocka kl 6 och kunde inte somna om. Bamse satte fart före 8. Helt galet trött gick jag morgonrundan med honom. Åt frukost jättelänge, pratade med mamma i telefonen, orkade inte med Bamses och Ragnars tvister om min uppmärksamhet så Ragnar fick gå in i voljären igen, då la sig Bamse vid dörren. Läste ett kapitel ur Ebba Lindsös bok. Gick promenad och fixade lunch. Janne kom upp, han hade sovit ett par timmar efter sitt nattpass och nu körde han mig till pendeln. Terapi. Pratade sjukvård igen... och varför jag är så oförmågen att ta hand om min kropp. Jag berättade om ortopeden och de mögliga avgjutningarna och terapeuten blev arg, han borde ställts till svars för har jag gått så länge i en annan kvinnas inlägg så kan det vara orsaken till alla mina häl-rygg-bekymmer. Hennes engagemang talar om för mig att jag inte är värdelös, jag känner mig som en gnällig kärring i dess negativa bemärkelse...

                        

Janne hämtade mig vid pendeln och vi åkte till Högdalen. Där köpte jag blåbärspiller på hälsokost. Mina ögon krånglar, fick skaffa glasisar i höstas, men ögonen blir fort ansträngda och rinner när jag går ut. Blåbärspillren ska stimulera blodflödet i kapillären, värt att prova! Vi köpte semlor och Frolic oxå :-P

Hemkomna fikade vi, sen gick jag ut med Bamse. Frolicen gjorde underverk! Det var rätt sorts godis för att han skulle visa vad han kan. Nu kunde han "sitt" och "opp",  han kom när jag visslade och när jag på prov släppte honom lös i skogen höll han sig hyfsat nära för att ha koll på godispåsen! Och han kom utan mankemang när det var dax att koppla honom! Kanske Frolic var tricket? "Stanna" gör han i koppel och jag jobbar hårt varje promenad på "stanna" och att han vara still till jag säger "nu går vi". Det går bra när han vill, han kan alltså, sen är det det där med vad han har lust med...



När jag kom in fortsatte jag läsa Ebbas bok. Jag är helt fast. En kvinna i männens värld. Och en parallell berättelse om familjelivet, inte utlämnande bara beskrivande. Jag känner att jag andas lättare och får lust att ta tag i hälsan och livet på ett nytt sätt. Man kan tycka vad man vill om Ebba, men en sak är säker, hon är stark och går sin egen väg och det ska hon ha all kredit för!

Ikväll har Janne bjudit på räkor med kex och ost. OCH HAN HAR BOKAT EN RESA TILL MALLORCA I MAJ! Han kan trösta mig minsann! Nu ska jag göra honom sällskap en stund, sen är det Bamsedax igen!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Först, den 8:e är näst-nästa tisdag ;-D

Jag har också lite "trötta" ögon emellanåt, särskilt när det är kallt ute. De kliar, rinner och jag tycker inte jag ser som jag brukar när det är som värst, ibland känns de torra fast de rinner?? En jobbarkompis tipsade om vanliga ögondroppar från apoteket, receptfria för torra, trötta ögon, finns i en massa varianter. Jag köpte pipetter, eftersom de verkade ha bäst hållbarhet när man mara öppnar en i taget. jag har testat ett par gånger nu och tycker att de hjälper väldigt bra ;-)

2011-01-28 @ 20:35:47
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Guggelutt

Nu på tisdag... och nästa tisdag... I veckan och till veckan... tänk vad jag har svårt med det där, men vi menar samma ;O)

Ska fundera på de där dropparna. Men värst är just suddet i ögonen när jag läser :O(

2011-01-29 @ 19:27:32
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0