En lördag på Sanda...

Natten var otrolig! Janne kom från jobbet en stund efter midnatt och när blixtarna började lysa upp himlen strax efter tog vi ut en extramadrass på altanen och la oss på den... och tittade upp mot himlen. Efter 40 minuter gick vi in, lagom tills ovädret var över oss.

                        
                         Bild från internet

Men det drog över rätt snabbt. Vi vaknade vid 9.00 efter ganska precis 8 timmars sömn. Tog det lugnt, åkte in till Strängnäs och handlade lite smått och gott, fikade på Laura´s, åkte hem, jag broderade och Janne körde trimmer, fixade middag.

Kvällen har vi tillbringat hos bonden och hans fru. Vi har pratat mycket om Kuba, de ska ju flytta dit så fort de får gården såld. Hela dagen har vi oxå hållt oss uppdaterade på det som hänt i Oslo. Det känns så nära. Monica bodde ju där i två år helt nyligen och även om jag inte varit på Utöya så har jag och Monica gått mycket i centrala Oslo när jag varit där... känns overkligt. Att otäcka saker händer i världen vet vi ju, men när det händer i välkända miljöer blir det verkligt på mer än det intellektuella planet. Hungersnöd, torka och tsunamis kommer nog inte hända i Stockholm under detta år, men bombdåd och dödskjutningar är numera i vår verkliga närhet, det kan hända på Drottninggatan eller på Hagsätra torg imorgon. Den mentala beredskapen höjs.

Janne sover... och jag ska väl lägga mig bredvid... eller lägga mig på rygg på altan och titta på stjärnorna....

Kommentarer
Postat av: Snurran

Usch ja, det är otäckt med alla galningars dåd, vad är det som gör att de tror att de kan ta sig friheten att släcka så många liv, man bara undrar? Storhetsvansinne eller??



Du skriver att grannarna ska flytta till Kuba, varför då, varför just dit? Ja, det är säkert inget fel på det landet, jag är bara nyfiken på varför de vill emigrera och hur de kom fram till vart i världen de ville?

2011-07-23 @ 23:41:01
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: guggelutt

Hon är född där och har hus i Varadero :O)

2011-07-23 @ 23:43:39
URL: http://guggelutt.blogg.se/
Postat av: Snurran

Okey, det förklarar ju det hela :-D

2011-07-24 @ 22:50:01
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0