Funderingar kring hälsa

Trots att jag var ute i god tid imorse blev det stressigt på slutet... kom till jobbet något sent efter att ha åkt hem igen för att hämta Bamses vaccinationsintyg. Jobb-dagen bestod mest i att fylla i almanackan för hösten, sen att fylla i outlook-kalendern med samma information. På lunchen gick jag till bokhandeln och hittade ett ex av "Matrevolutionen" som jag blev rekommenderad av en knyppelkursist att läsa om jag var intresserad av LCHF (Lite kolhydrater, mer fett)

                        Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat

Kvart i två hämtade Janne mig från jobbet och vi åkte till veterinären med sköldpaddan Kautchuk och hunden Bamse. Bamse fick sina vaccinationer och Kautchuk fick ta blodprov och blev grundligt undersökt. Han har förlorat i vikt sen förkylningen i vintras och det är antagligen diaréen som orsakat det. Men nu verkar det lugnt så jag hoppar veterinären kommer med goda besked på onsdag när hon ringer om provresultaten.

Janne och jag åkte till Claes Ohlsson i Farsta och köpte batteri till Bamses anti-skällhalsband. Han är väldigt skällig sen kastreringen. Hittade oxå en liten nätt mattkniv som jag ska använda när jag gör om min spets-pärm, likaså ett par förstoringsglasögon man kan knäppa på de vanliga glasögonen, en god hjälp vid t.ex svåra passager i knyppling. Vi åkte hem och lämnade av djuren, sen åkte vi till Jysk där jag hittade två plastbyttor till mina knyppelpinnar som ligger utspridda i olika påsar här och där, nu ska det äntligen bli ordning! Gick tillbaka till bokhandeln och köpte svarta kartongark och en tunn vit penna.



Jag tycker mina monteringar blev lite klumpiga och så vill jag sätta in mina tidigare spetsar snyggt och på samma sätt. Blir en finare pärm då :O)

Lax med creme fraiche och säsongssallad till middag. Läst första delen i Matrevolutionen och jag gillar det jag läser. Man får ju äta egentligen allt jag gillar... utom möjligvis jordgubbar (fruktsocker) som jag tänker gå och snoppa nu och äta med vispgrädde innan gubben åker till sitt nattpass.

Take care out there!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Hjälper antiskällhalsbandet? Hur funkar ett sånt?

2011-07-11 @ 22:49:22
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Guggelutt

Jo, han kommer av sig när ett skall ger honom en dusch av citronvatten. Men ibland kan han skälla på utan att det kommer nån dusch. Ska kolla om man kan ändra inställning. Imorse gick han och la sig i soffan efter att jag satte på det då han skällt skallen av sig efter en katt som passerade. Igår gick han och la sig och slutade vakta när han fått två duschar så det verkar funka profylaktiskt på honom. Han kopplar ihop obehag och halsband på nåt sätt.

2011-07-12 @ 10:21:53
URL: http://guggelutt.blogg.se/
Postat av: Snurran

Okey, skönt att det finns hjälp :-) Baloo skäller nästan aldrig - bara när han blir, typ, arg - eller mitt i natten då någon kommer hem.. lite jobbigt att han väcker mig då.. ;-) (ger mig tusan på att han i n t e skulle skälla om det verkligen var en inbrottstjuv, eller vad tror du? :-(

2011-07-12 @ 12:01:38
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Guggelutt

Nej, då går han nog till skoningslös attack ;O) DET skulle Bamse göra om han inte var instängd i köket :D

2011-07-12 @ 16:31:00
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0