Näring för kropp, själ och ande

Det blev lite makramé igår. Satt på uteplatsen med djuren och knöt två armband åt Bekki innan jag tog ut Bamse på kvällsronden. Sen sov jag godare än gott i 9 timmar och vaknade av mig själv strax före 8.00 imorse.

          

Gick en 45-minutare med Bamse och efter lite småplock gick jag till högmässan. Behövde verkligen en gudstjänst och det fick jag, en livligare sådan med inslag av frivillig-medverkan av oväntat slag kan vi säga. Jag pratade lite med en vaktis och hoppade över fikat. Åkte till Willys och handlade åt LCHF-hållet och åkte hem till Bamse igen. Lagade lunch och gick sen ut en 45-minutare till med honom innan jag satte mig vid TV:n och tittade på ett inspelat program av Morden i Midsomer medan jag stickade en halv ärm till Thyras tröja. Fåglarna fick vara ute på trappen men sköldpaddorna fick vara inne för regnet hotade och det blåste.


Burstapel

                    
                     Esmeralda har hamnat i i prekär situtaion... mamma fick hjälpa loss


Kautchuk var dålig igår, diarée och tung andning och jag har veterinärtid
för honom imorgon...undrar om jag vågar ringa återbud för nu verkar han pigg igen

Klockan hann bli lite efter fyra innan filmen var slut och Itrim öppnar fyra på söndagar, så jag tog ut Bamse en kortis och var där ungefär halv 6. Körde stenhårt idag! Har förut varit lite rädd om rygg och hälsenor men idag glömde jag bort det och körde järnet, pulsen låg på 160 vilket jag sen förstod var lite för högt... men än så länge verkar jag ha klarat mig från men så det ska nog gå vägen. Lagade LCHF-middag, väntade på Janne till halv 8 sen åt jag utan honom eftersom han uppenbarligen var sen från jobbet (han slutade 7).

Så hjälp mig nu, ni som kan LCHF:

Frukost: äggstanning och bacon
Lunch: fläskött i sky redd på lite grädde med grön sparris och en klick smör
Middag: bacon i grädd-och-ost-sås, massor av blomkål och broccoli

Godkänt?

Nu ska jag prata lite med gubben, han har projekt på gång. Sen hoppas jag på en romantisk månskenspromenad med honom och Bamse :D


Jens kom förbi i går med en liten liter öl... men den var inte till mig :O(

                   
                     Bamse kissade på sin kompis när vi var ute... kompisen fick bada i tvättmedel!


Kommentarer
Postat av: Snurran

Jag kan ingenting om den metoden, men det verkar "rätt". Var och en måste ju hitta sin metod, men jag känner mig fundersam på LCHF måste jag säga - inte för att jag inte tror att den fungerar, men jag undrar hur blodkärlen ser ut efter några år med den metoden, blir de ihopslammade, eller finns det något i metoden som motverkar det? Du kanske vet eller kan ta reda på det? Hoppas du har hittat din metod nu iallafall! :-)

2011-07-10 @ 21:36:03
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Guggelutt

Enligt boken jag läser nu, Matrevolutionen, så finns det ingen empirisk forskning som stöder de där "igenslamningsteorierna" utan det handlar om vissa forskare som inte vill "tappa ansiktet" och kemikalieindustrin som fått ett uppsving i light-produkterna. Vitt socker och vitt mjöl är de verkliga bovarna. Vi människor består av mättat fett och då säger logiken att vi skulle förgifta oss själva... Jag ska förstås fortsätta läsa, den vänder uppochner på allt jag lärt mig om kost!

Kram

2011-07-11 @ 21:34:57
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0