Andra arbetsdagen

Känns faktiskt som jag inte varit ifrån jobbet... I alla fall inte så länge som drygt 2,5 år om man räknar bort arbetsträningsperioderna som ju inte funkade nåt vidare.

Idag gick jag upp halv 7, speedade upp morgonrutinerna något så Bamse kunde få en sin runda utan att jag skulle börja rycka i kopplet när vi närmade oss hemmet. Vi var ute ca 45 minuter och det är riktigt skönt att gå ut vid 7-tiden på morgonen. Varken hettan eller myggen huserar då utan det är svalt och myggfritt.

Var på jobbet ca kvart över 8, hann ställa ifrån mig matlåda och väska i lugn och ro innan jag knallade upp på tisdagsmässan. Pingst-tiden är vacker. Vi köpte in nya kyrkotextilier till 50-årsjubileét för ett par år sen och jag älskar den röda färgen som vi nästan bara använder till pingst.


Skiss över kyrkoåret (snodd från Wikipedia)

                   
                     Altaret i Vantörs kyrka, klätt i den röda skruden

Såg biskop Eva Brunne skymta förbi, hon var hos oss för att prata med prästkandidaterna. Kände att det var helt fel att gå och hälsa på henne. Biskopar har ofta massor att göra och hon presenterades inte för personalgruppen under personalmötet, hon försvann direkt in till prästkandidaterna, så när jag såg henne i korridoren under en paus brydde jag mig inte om det. Det får bli i ett annat sammanhang när det är relevant, tänkte jag.

Jobbade med mina pärmar och mitt skrivbord under dagen. Mobiltelefonen gick inte att få igång, sim-kortet hade upphört. Datorn krånglade förstås så den fick jag fart på (med datasupportens hjälp) lagom till lunch. Hann läsa tre mail (av tvåhundrafemtiosju :D) innan jag satte mig i fortsatt introduktion med diakonins koordinator. Jag har en helt ny tjänst och har inte kunnat delta i tankarna kring vad det innebär, samtidigt har diakonin utvecklats under min frånvaro. En spännande tid att sätta igång på nytt :O)

Har funderat lite över den friska buketten som står på mitt bord. Ingen vet vad det är för rosa orkidée-liknande blomma i den... kan nån hjälpa?

                 


Den är plockad i en arbetskamrats trädgård så den är svensk. Den har en stark doft när man tar i den, den luktar inte blomma men är inte heller obehaglig... påminner om selleri i doften, men kraftfullare.

Efter diakoni-genomgången med avbrott för fika (!) gick jag hem. Klockan hade hunnit passera fyra. Tog ut fåglarna på altan och lax + räkor ur frysen, tog ut Bamse en kortis. Hittade rätt på knyppelkurs-brevet, lagade mat och matlådor åt mig och Bekki (Janne jobbar kvällspass), fixade disken. Spolade på knyppelpinnarna (ska göra en meter spets innan sommarkursen) och gick ner hit till datorn för att betala en räkning, beställa en knyppelbok mm.

Creative Club - Scrapbooking

Jag har fått mitt första scrapbook-paket vilket jag givetvis slet upp... men insåg att jag måste göra "first things first" och ta tag i knypplingen. I mailen hade jag fått respons på knyppelprovet jag skickade in för 2 månader sen och om 2 veckor sitter jag faktiskt i Vadstena och knypplar! Responsen lät ungefär: att det var fint, men kunde bli bättre om jag sträckte mer under knypplingen. Det är jag nöjd med! Det har inte blivit mycket knypplat under året och jag vill ju utvecklas, då är det konstruktiv kritik som gäller och det är därför jag åker iväg på denna fördjupningskurs. Sen är jag glad att kritiken är positivt konstruktiv för jag vet baske mig med mig att det finns mycket kvar att jobba med men det är träning-träning-träning som gäller och den tiden har jag inte avsatt. Samtidigt är det skönt att slippa höra att man är kass-kass-kass ;O)

              
                Mitt inskickade knyppelprov

Nu ska jag sluta sitta här och surra. Ska ut med Bamse på sista naden. Det har regnat en del och just nu är det uppehåll. Imorse var jag dödstrött, vilket kanske inte är konstigt efter den intensiva dagen igår, så jag tänker försöka komma i säng lite tidigare ikväll. Det är ändå kul att vara igång och jag ska inte börja med att missköta sömnen bara för att jag har så mycket annat kul på gång samtidigt. "First things first" var det!

Sov gott, alla vänner!

Kommentarer
Postat av: Lisa-olsi

Skönt att du kommit igång med jobbet.

Så kul att du fått ditt scrappaket :)

Jo visst kan man sy på alstren,

både för hand och maskin, blir fint tycker jag :)

Vilka vackra spetsar/uddar man kan knyppla.

Ha det gott!

2011-06-14 @ 22:13:57
URL: http://olsi.blogg.se/
Postat av: Snurran

Skönt att du är på G på jobbet igen, men tänk på takten!!! Kom du ihåg att ta rast idag? :-) Nu har jag ändrat blogadressen också, tack för att du påpekade

2011-06-14 @ 22:53:40
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0