Från sköldpaddsbad till kvällspromenad

Sköldpaddsbad
                             

Badade sköldpaddorna på morgonen, det tyckte Bamse var jättespännande! Han har inte brytt sig förr, men så ibland får han visst en aha-upplevelse. Kautchuk verkade oxå intresserad för han sträckte sin lilla näbb mot Bamse...Läkare och diagnoser (astma, hälar, övervikt, ögon)
Vädret var varmt, iallafall i solen! Trots all snö har jag vårkänslor! Halv 12 hade jag tid hos min husläkare, jag skulle få besked på alla prover jag tagit. Inga bakterier i hals och näsa så förkylningen hänger ihop med ASTMA! Nu fick jag den diagnosen och behandling för det. Två puffar Pulmicort morgon ock kväll tills jag märker en avsevärd förbättring (ca 2-3 veckor) då en puff morgon och kväll. Vad gäller hälsenorna fick jag välja remiss, antingen till sjukgymnastik eller till en specialist som kan ge kärldödande spruta för kärlet som växt in i hälsenan och orsakar smärta. Jag valde sjukgymnastik till att börja med. I övrigt var hälsenorna förtjockade av flera år långa inflammationer men det var inga sprickor i dem så jag har inga medicinska hinder att promenera eller göra vad jag vill. Skönt! Jag fick oxå en remiss till ögonläkare för jag har dimsyn, prickar och synen har försämrats kraftigt sista halvåret. Jag hoppas att det bara är sk "ålderssyn" men jag gick från 0,75 som jag haft sen jag var 23 år, till 2,0 i höstas... och de räcker inte längre. Dessutom är dataskärmen suddig nu och böckerna jag ska läsa kräver extra ansträngning. Vad gäller övervikten kan vi skrota tankarna på gastric bypass för denna gång. Har gått ner 12 kilo sen i höstas! Rätt väg!

Itrim


Halv 2 hade jag tid för motionsanalys hos Itrim. Jag bokade tiden när jag var där med jobbet för introduktion. Vi gick igenom min gedigna ohälsa, men framförallt vart jag är på väg! Hade gått ner tre kilo sen jag var där sist så nu är det bara 25 kilo kvar!!! Vi bestämde att jag ska aktivera mitt presentkort (som vi fick i julklapp av jobbet, en månads gratis träning) när jag slutat med Nutriletten och astma-medicinen gett verkan... i mitten-slutet av mars hoppas jag!

Övningskörning
             


Spontant bestämde sig Bekki och jag att vi skulle ut och köra lite. Hon fick börja med att tanka, det var första gången. Sen övade vi svängar på Älvsjöparkeringen bakom McDonalds. Döda vinkeln, kolla backspeglar, blinka... och vi började oxå lite med back och parkering... men det får vi ta mer om nästa gång. Hon är duktig, men hon var bra trött efter nästan en timmes övande för denna gång var vi intensiva!

Knyppling
                        
I princip hela fm och kvällen ägnade jag åt knyppling. Har jobbat på den första av övninggspetsarna och det går inte bra. Hade med mig den i tisdagskväll på knyppelkursen ... Men skam den som ger sig. Jag skulle vilja göra ett "arbetsprov" för att nån gång kunna söka till fördjupningskurs... eller bara ha i pärmen! Den övre är den jag gjorde igår och den blev ju mycket bättre än den förra! Jag fattar inte att man börjar med en så pass svår spets! Men å ena sidan är den inte komplicerad att göra, bara att få snygg! Jag fortsätter med nästa nu iallafall så får vi se om jag återkommer till denna första eller om det får vara bra nu! Det ska ju vara KUL att knyppla!

Jag höll nästan på att säga att jag är studieledig denna vecka, men det är en sanning med modifikation. Lärarna har sportlov och det tycker jag är sympatiskt! Så var det varken på socionom- eller diakonutbildningen och det är faktiskt inte bara lärarna som har barn, många studenter har det oxå. Men denna vecka har jag valt att inte läsa så mycket utan ägna mig åt annat. Det har varit interpretationen och fältstudien. Idag ska jag till jobbet en sväng och då bl.a läsa bibelkommentarerna för Amos.  I tisdags träffade jag en klasskompis för att förbereda fältstudien och på söndag ska vi göra fältstudien. Och jag har behov att att få knyppla lite just nu!

Kvällspromenad


Bamse hittade en röd ballong på kvällspromenaden! Synd att jag inte hade kameran med. Jag tog denna med mobilen, men som vanligt har jag kameralbumet i mobilen fullt så jag hann inte radera bilder innan ballongen flugit iväg för långt för att vi skulle hinna ikapp den!

Nu ska jag förbereda mig för dagens möten ... och morgondagens ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0