Halleloooja Jesus

Bamsenad och andra vanliga morgonssysslor, badade Bamse. Han låg resten av förmiddagen under handduken och gosade medan jag fixade interpretationen i dess slutform och började bläddra i farfars böcker... Gick ut med Bamse igen, denna gång till Centrum för att shoppa på zoo. Fågelfrö, sköldpaddspellets och några hundben blev dagens inköp. Hem igen, slänga på sig riktiga byxor, springa till bussen.

                 

Med lite pengar på fickan efter att ha sålt fågelburen, unnade jag mig ett besök på donken vid Medis. Det blev en annorlunda måltid med orinalet 1955 och "underhållning" live. När jag satt mig med min bricka upptäckte jag en påverkad kvinna som var mycket högljudd, hon bråkade med någon som jag sen förstod var anställd på McDonalds, antagligen nån i ansvarsposition. Två gånger lyfte han bokstavligen ut kvinnan som ställde sig utanför och gallskrek. När "den ansvarige" sen gick såg jag att han visade tecken för "telefonlur" och mimade "ring" till nån bakom disken. Den högljudda kvinnan började att gå efter honom, men kom snart tillbaka och ställde sig i dörren och skrek det värsta hon kunde... sen gick hon in i entren och började stapplande sjunga en välkänd frälsnings-sång (som jag redan glömt), men när hon inte kunde orden övergick hon till att sjunga "Hallelooooja Jesus... Haaaalleloooooooja, Jesus, Haleloja Jesus Hallelooooja Jesus" i närmare 10 minuter. Jag satt på första parkett och funderade om jag på nåt sätt borde ingripa... men så tänkte jag att:... Nej... Vad i hela friden skulle jag göra? Antagligen skulle det bli bråk igen. Hon var ju harmlös där hon stod och sjöng... Damen hade nog ett sjätte sinne för ca en minut före polisbilen stannade utanför entrén försvann hon. Poliserna gick fram till disken och pratade nån minut, sen sprang de ut och när jag lämnade donken stod polisbilen kvar utanför...

Själv gick jag upp till skolan för en föreläsning i Systematisk Teologi. Hem och ut en långis med Bamse som varit ensam 5 timmar. Janne och Jens är på landet och jobbar, Bekki sover borta. Jens mailade över en bild från landet... Det blir jättefint!

                            
                             fotograf: Jens

Bamse och jag har käkat glass och godis/tuggben/morot, jag köpte en tröstgodispåse size enorm på hemvägen, och nu ska vi ut en sista sväng före natten. Jag tror nästan att Bamse har gått och lagt sig, men ut en kortis ska han ändå!

Sov gott, kära vänner!

... och en liten uppdatering på en taggig polare vi hittade på kvällspromenaden:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0