Tyst det är i huset...

...och det är inte ens midnatt...

Gick upp kvart i sju imorse och körde Jannes småkusin till pendeln så han kunde ta buss och båt hem till Mariehamn i vettig tid. Slängde i mig en knäckemacka och körde sen Bekki och hennes klasskompis till skolan. Vägarbetet i Älvsjörondellen är ff igång och det blir för osäkert om man måste passa en tid, och idag skulle de ha nationella prov så det var viktigt att komma i tid. Gick ut en lång promenad med Bamse i skogen. Vi har ju en bit av gamla Göta landsväg i skogen förutom grodor, påskliljor, kappor och änder!

                 

Packade ihop Bamses grejer... och svärmor kom och hämtade honom. Oj vad det är tyst i huset! Inga trippande steg, inget voff på allt som rör sig utanför...

Förmiddagen ägnade jag att bränna ner de senaste månadernas foton på CD så jag kan tömma kameran. Iväg till terapin i hast, hem igen, ägna mig åt tvätt och diverse smått och gott. Ragnar fick hjälpa till att stöka med mig men han tröttnade på mitt rännande i källartrappan (eller så var han väl rädd om huvudet eftersom det är till att dansa limbo varje upp och nerfärd.. och jag är ju inte längre supervig!) så han hoppade av och satte sig på ställningen och tittade på istället:

                

Var ner till kärret med "spermieburken" för att släppa ut ynglen. Härdade dem först i kallt vatten, sen fick de vänja sig gradvis vid kärrvattnet innan de släpptes ut för gott:



Satt kvar och tittade en stund, de simmade på bra så de kommer att klara sig!

Janne, som kommit hem från jobbet och landet följde med och sågade sly till Ragnar. Han är rätt bitig och det är oftast ett tecken på att en papegoja är uttråkad. Det rådde vi bot på nu! Småfåglarna fick oxå en lagom stor bit av björkbusken.



                                 

Sen bjöd Janne med mig och Bekki på grekisk restaurang. Jag tog en mix med fläskfilé och urfa, och urfan kan jag faktiskt rekommendera!

                       

Kvällen har bestått i att packa och nu är jag packad så det räcker. Väntar bara på min väska. Snart bär det av .... väldigt snart faktiskt!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Kul att se din bit av Göta landsväg, fin är den!Hoppas ni får det underbart! :-)

2011-05-06 @ 20:35:01
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0