Dum eller lurad?

Ikväll har jag varit ledsen, besviken och förbannad! Men dagen började riktigt bra!

Efter morgonrutiner och dagislämning sprang jag för att hinna med en buss, jag såg den åka förbi hållplatsen när jag kom rusande upp för backen men jag vinkade lite försynt med min remsa (det var ju jag som var sen!) och chauffören stannade mitt i gatan för att plocka upp mig. Jag blev så himla glad! Åkte in till stan och till Masters konstnärsmaterial på St Paulsgatan där jag köpte en liten porslinspalett och några penslar till ikonmåleriet. Fortsatte till intervjuperson no4 och fick en härlig pratstund och intressant intervju, gick sedan vidare i rask takt för att hinna till terapin som oxå kändes riktigt bra idag. Processer i full gång och det rör på sig!

                               

... sen började den stora besvikelsen. Jag skulle möte Janne utanför Terrzoo för att hämta min nya terrarium till Esmeralda som jag längat efter. Jag gick ner för trapporna för att göra upp affären men chefen var inte där, men jag skulle få ta med mig terrariet iallafall. Vi gick in i ett mörkt sidorum och där stod det... en stor otymplig brun låda! Jag fick skärpa mig för att inte visa min besvikelse, intala mig själv att jag haft för stora förväntningar, att jag snart skulle tycka det var fint... och sen gå vidare för att titta på bottenmaterial och lampor. Någon ljusramp fanns inte över terrariet, vilket jag bestämt har för mig att vi pratade om, utan jag skulle alltså fästa en värmelampa och en UV-lampa direkt i terrarieväggen och det blev helkonstigt. Janne kom ner och han och tjejen lyfte upp terrariet för trapporna medan jag kom efter med benställningen som bara var hopspikade reglar. Men vi fick åka hem med terarriet och lamporna först för att sedan åka tillbaka för att hämta benställning, mer sand och något att bygga "grotta" med vilket skulle ingå men jag har för mig att han skulle bygga grotta av frigolit och göra en stenimitation direkt ur väggen liksom. Efter andra lasset åkte Janne och jag och åt.

När vi kom hem och lyfte terrariet på plats kunde jag inte längre hålla tillbaka min besvikelse. Benställningen var ett hopsnickrat skämt, men när terrariet kom på plats blev jag förbannad. Lådan är mörkbrun med nåt gröngulkladd på innerväggarna, den är inte slipad och tilljämnad innan den målades utan fibrerna från OSB- skivorna sticker ut där skurvarna borrats in, oslipade kanter som man sticker sig på och fastnar med kläderna i, överdimensionerade reglar, dörren är skev och stenimitationen ser ut som nåt man gör på dagis. Jag sa till Janne att aldrig i livet att jag betalar 5000 kronor för det här! Jag tyckte det var billigt för ett måttbeställd terrarium, men det här är inte ens värt materialet det är byggt av, det är förstört byggmaterial! Hade Justin och Ängla gjort den hade jag älskat den, men proffs? När jag gick ner i affären första gången för flera veckor sen hade han precis gjort stenimitationer i röda ökenfärger som såg äkta ut, han berättade att han hade gjort ett storjobb på Skansen som invigs i vår och förra helgen gjorde de jobb på Kålmården, jag tog det som goda referenser. Mitt terrarium skulle vara i ljusa ökenfärger med en grotta och utvändigt vara melerat i grönt, brunt och gult för att ge känslan av djungel. Jag är inte kräsen för fem öre, men en benställning som är så ranglig att Janne måste börja med att skruva nya skruvar i benen, samt en låda som är sned och vind samt oslipad KAN INTE vara byggd av en snickare, det ser ut som ett mellanstadieprojekt av oengagerade träslöjdselever utan handledning! Om ens det! Och det är målat som om fyraåringar jobbat med fingerfärg ungefär! Och helt fel färger för jag sa uttryckligen att jag ville ha det ljust, detta är mörkbrunt! Jag hällde inte i sanden, packade inte upp lamporna för vad ska jag fästa dom i? Jag ska ringa imorgon och se om jag kan göra upp med dem. Hela bygget är ett stort skämt!

Sen öppnade jag posten. När jag var på hundmässan förra året fick jag en bricka som man ska fästa på nyckelknippan. Det är nån hittelön och spärrservice-grej. Jag tappade bort brickan, använde den aldrig och när en räkning kom i höstas struntade jag i den, abonnemanget skulle ju bara utgå om man inte betalade sa de ju på mässan. Men för kanske två veckor sen kom en påminnelse och jag ringde upp och sa som det var. Blev övertalad att de skulle skicka en ny bricka, jag skulle betala 69 kronor på samma OCR-nummer och strunta i påminnelseavgiften, det gick bra att betala vid lön. Idag kom ett inkassokrav. Ja, jag behöver inte säga hur förbannad jag blev! På måndag ska de få både inkassokravet och brickan bildligt talat nerkörda i halsen! Jävla lurendrejeri rent ut sagt!

                                                                   

Har suttit och stickat en stund på Justins tröja, Bekki är på fest och Janne har åkt till sitt nattpass på jobbet. Jag ska försöka sova lite trots min frustration... och hoppas på en skön sovmorgon!

Kommentarer
Postat av: Snurran

:-( kram!

2011-10-21 @ 23:46:46
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Nancy Johnsson

Hejsan! Ja, det var ju bara FÖR mycket på samma dag! Jag har haft en del här också som jag inte orkat ta itu med!! Kylskåpet har blivit en följetong!! Toaletten läcker! Telefonen är sten död!!Skulle har ringt elektrikern så han skulle fixa ett nytt jordat dubbeluttag samt monterat 3 st. redan inköpta element!! Inget ännu åtgärdat! Var till Åland på bouppteckning och stängde stugan för vintern! Där avlöpte allt relativt smärtfritt nu återstår BARA att komma överens med syskonen så det tar väl minst 2 år innan det är klart! Håhåjaja!!Blir trött bara av att tänka på det!

Hoppas det ordnar sig med terrariet dom får väl fixa till det för det priset kan du ju kräva det!! Det är så sorgligt att man nästan jämt ska bli lurad man blir ju ledsen, förbannad och tappar tron på människorna! Jag som alltid VILL tro gott om alla har börjat vänja mig vid att jag ofta får en potta med innehåll över skallen! Som på jobbet förra veckan när den man minst kan tro det om förnedrar mig in i hjärteroten! Morrrrrrrrrrrrrr!!

Ha en trevlig helg! Kramar till er alla!! Nancy

2011-10-22 @ 00:46:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0