Spännande onsdag

                           

Igårkväll när jag gick kvällsnaden med Bamse träffade vi på Ella, Jack Russel-flickan i längan bakom oss. Jag och lill-husse (12-årsåldern) slog följe. Vi släppte "galningarna" lösa men fick koppla dem efter fem minuter för de hittade en igelkott. Ellas lill-husse berättade att hon tog tag i dem och slängde runt dem som bollar, så tur att vi fick fatt i dem så snabbt. Bamse skällde bara, kanske mest av upphetsning när Ella blev så till sig. Igelkotten tog ingen fysisk skada iaf, tack och lov!


                     

Sen fick jag ett av de där gyllene ögonblicken som kommer så oväntat... rätt var det var när vi gick där och pratade hundar och allt som hör hundlivet till så säger han: Du är så trevlig att prata med!... Jag blev alldeles ställd, det var så... gulligt!? lillgammalt!? Mamman och dottern säger inte så mycket, men denna lilla grabb och pappan brukar alltid stanna och prata lite, eller som igårkväll, slå följe en bit. Gick hem och tänkte kring hur man jobbar arslet av sig för att få lite bekräftelse på att man duger... kontra att man helt plötsligt får en sån gåva, en bekräftelse från ett håll som man aldrig kunnat vänta sig... och för ingenting alls! För att man pratar med en trevlig hundintresserad liten grabb! Visst är det konstigt!

Dagen idag har varit spännande. Min första diakonimottagning på över 2,5 år. Det var ett jämt flöde på folk, inte mycket kö, de som kom in till mig var inga svåra ärenden så när vi slog igen mottagningen kl 11.00 så var det tomt i väntrummet och jag hade t.o.m hunnit skriva de intyg som behövdes för vissa fondansökningar. Klistrade ihop kuverten och gick med dem till postrummet. Lite uppföljningssnack med kollegorna, lunch och så iväg till café-onsdag i Hagsätra. Även den gick geschvint. Jag bad prästen ta hela hälsavälkommen-tacka-grejen så jag vet på vilken nivå jag ska lägga mig, från nu är det ju mitt ansvar. Det känns som om jag gjort mycket mer avancerade saker förr, jag ska jobba på att INTE höja ribban till nåt fånigt konferancier-kör utan vara cafévärd och inget annat. Bra andakt och trevligt musikprogram. Fick bra kontakt med flera besökare och även ett långsnack med en besökare kring spännande ev.framtida programpunkter.

Mms har jag fått! Bamse morrade inte när jag lämnade in honom i morse och vid hämtningen sa fröken att det gått så bra att hon redan glömt att han bara är inne på andra veckan. Han smälter in så fint att de redan börjat med lite icke fysisk träning (vad kallas det? Mental träning?)


Här tränas "putt på target". Han ska slå med båda tassarna på "target" som i detta fall är en papperstallrik, då belönas han med godis som slängs åt ett annat håll. När han går tillbaka till "target" är den flyttad, då ska han hitta den och slå med båda tassarna på den för att få en ny godbit. Måste höra mer om det där, det låter avancerat!!!

                         
Här tränas problemlösning. Godis under pepparkaksburk. Jorå, Bamse fick tag i snasket!

Efter hämtningen har vi inte gjort så mycket. Tog en kortare sväng runt längan så han fick kissa av sig, lagade mat och åt med Bekki, Bamse sover mest. Jag är skönt trött. Ska sticka lite innan jag går ut med Bamse och nannar kudde. Imorgon tandhygienist på morgonen och sen startar jag en ny verksamhet. Kapellet har öppet i två timmar där man kan få lite fika, tända ett ljus i kyrk-salen, få lite sällskap, enklare fondärenden... ja vi får se vad det utrkistalliseras i. Ska sammanfatta efter varje vecka och utvärdera efter terminen om inget konstigt inträffar. En helt ny grej som kan bli både en hit och en flopp... och vad som helst däremellan.

Ytterligare ett mms har dimpt ner i mobilens meddelandekorg:

Ängla visar hur hon ser ut när hon äter körsbärstomater, det vill hon visa mommo! <3


Nej, mot TVn nu!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Vilken mysig kille, ditt "grannbarn", inte så vanligt att någon sprider superlativer i kring sig nu för tiden :-)

2011-09-07 @ 22:02:55
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0