Letepej, mekle och friserade räkor

Gått på högvarv ett par dagar. Igår åkte jag till Hornbach efter att ha lämnat Bamse till dagis kl 9.00. Köpte en jättefin knallröd Dahlia, röda gravljus, tre räkor och tre octo-nånting, en liten malsort som är duktig på att hålla rent i akvariet. Åkte hem och började vänja in mina vattendjur, åkte iväg till graven och planterade Dahlian på graven och tände ett ljus för syrran. Iväg och träna, köpte McFeast på hemvägen, fixade med sista invänjningen för blötdjuren, åt i hast, duschade och åkte till jobbet.
 
 
Lite allmänt jobb först, pratade med en kollega som skulle sluta, redovisa pengar från caféet mm, sen över till Hagsätra för möte kring lokalplanering vid kris/katastrof, tillbaka till Högdalen på hembesök och åter kl 20.00 till kapellet för Hagsätranatt i centrum. Det blev ännu en lugn kväll. Ett ungdomsgäng som skränade lite, några fulla personer som kom och pratade men inga otrevliga incidenter. En trevlig kväll helt enkelt! Klockan 1.00 var jag hemma och slängde mig i koj direkt, ont i huvudet!
 
 
Imorse vaknade jag kl 10.00. Bamse vägrade gå upp så jag åt frukost själv och matade alla andra djur, sen kom Bamse så vi kom ut på förmiddagspromenad. Sen åkte jag in till stan och träffade Monica en stund. Vi åt lunch ihop.
 
 
På eftermiddagen har inte mycket blivit gjort. Ont i huvudet som bara den, men jag har nu två veckors semester så det är väl nån sorts avslappningsläge som slår in. Har tvättat två maskiner, pratat med Janne, pratat i telefonen, gått ut med Bamse, städat voljären och nu funderar jag på att snart gå och lägga mig. Bekki är hos Linnéa och Janne jobbar. Imorgon skulle det vara kul att orka åka ut till Haga på fågelträff, men jag måste oxå palla att packa och göra klart inför ledigheten!
 
Och rubriken då? Ja, i samband med att jag gått och tänkt bakåt i tiden, kring relationer och missuppfattningar så kom jag att tänka på såna där ord som barn gärna uppfinner. Letepej  och mekle var leverpastej och mjölk i många barndomsår, bugatti åt vi till köttfärssåsen... och under syrrans sista sommar åt hon gärna på kinarestaurang och vid nåt tillfälle när vår mormor följde med så beställde hon friserade räkor. Jag vet inte om hon missförstod friteringen eller om hon bara gillade tanken - friserade räkor.
 
Livet är gott <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0