Duktiga jag!

Idag hade jag bara planerat in telefonsamtal som arbetsuppgift, och i telefonen satt jag i princip hela dagen. Ligger efter med massa samtal och nu har jag bara några kvar. Det är mycket som ska fixas i juletider, det är besök, hembesök, fonder, uppmuntran och avcheckningar. Jag ringde även Specsavers för min egen del och fick komma på undersökning på stört... synen var inte så mycket sämre än för två år sen men hon föreslog progressiva glas vilket jag ska tänka på till på fredag, då måste jag tillbaka isåfall. Att gå över gränsen från att se tex en meny när man anstränger sig till att inte med bästa vilja i världen kunna läsa densamma är en tuff gräns att gå över, sa optikern, men hon menade oxå att min synförändring var marginell mot sist.
 
När arbetsdagen började närma sig sitt slut åkte jag iväg på friskvård på Itrim. När jag var på hälsoprofil i torsdags skrev sköterskan in i mina mål att jag skulle träna måndagar och fredagar på Itrim samt lägga till stavgång på onsdagar så småningom. Jag är frisk, men med min övervikt kommer jag knappast vara så här frisk om tio år vilket jag tänker mycket på. Jag har haft tur, alla mina smådiagnoser till trots! Och nu när kylan slagit till kommer värken i kroppen och den vet jag lindras av måttlig fysisk träning. Alltså, iväg med tant Guggelutt! Annat vore det om det var varmt året runt!
 
 
Hämtade Bamse på dagis efter träningen, slängde i mig en handfull chokladpraliner till middag och halv sex satt jag på ikonmålningen. Det var sista gången för terminen och sista gången öht i denna form. Det har inte kommit så många deltagare sen läraren slutade i våras och vi är överens om att det är inte meningsfullt att sitta 2-3 stycken per gång. Jag t.ex. har ju inte varit där mycket pga operation, astma och Mexico. Vi pratade om att träffas en hel lördag en eller ett par gånger per termin istället och det tror jag kan bli jättebra. Dels hinner man mer, dels är det lättare att prioritera en heldag om fler saker inträffar på en gång. Och för att utnyttja hålrummet kanske jag ska hoppa på en kurs i teologi varannan måndag istället, en kurs om forn-nordisk och keltisk religion för det lät så spännande!  Men nu ser jag först och främst fram emot intensivhelgen iikonmålning i februari på temat "Guds Moder" och jag vet redan vad jag ska måla... men sen gäller det att bli klar med mina änglar oxå. Jag har två ikonmålarvänner som jag tänker gå på och fråga om vi inte kan ses nån lördag eller så.
 
 
Nu ska jag kolla Facebook och gå ut med Bamse. Janne jobber sent och Bekki är ute och "ränner". 
 
Take care out there och bevara oss från fler snöstormar <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0