Full fräs på syföreningens basar!

Idag har jag haft förmånen att jobba på syföreningens basar. Jag beundrar dessa tuffa damer mellan 40 -100 år som flitigt handarbetar hela året, med stor fantasi och uppfinningrikedom likväl som kunskap och nogrannhet, för att en gång om året sälja till förmån för kyrkans arbete. Det var den första basaren jag jobbat på i Hagsätra och jag gör gärna om det. Vi har haft så kul och trots att det inte var något besökarrekord så fick vi in bra med pengar ändå. Jag har i flera år gått och tittat på de dubbelstickade grytlapparna med katter som D gör, men eftersom jag inte varit med på basaren har jag inte kunnat köpa (nå, jag hade nog fått göra det i förväg eller efterhand om jag frågat men jag har varit för blyg), i år slog jag till på två. Hon hade i år fått för sig att sticka julkulor och bara idén är ju så härligt galen så jag blev helkär. Det blev fem stycken - en med en julgris, en gunghäst. en harpa (?), en ängel och en snögubbe. En mobilpåse med en skateåkare blev det oxå, liksom sex änglar som barngrupperna gjort. Dessutom fick man ta en lott för varje julkula man tog och jag vann en ljuslykta i glas. Kom hem rik på söta fynd :O)

 
När jag kom hem vid fyra började jag röja på vårt hemska vardagsrumsbord. Där har allt möjligt hamnat, allt som vi inte vet var vi ska ha eller om vi ska ha det öht. En del åkte väl i soporna, annat gömde jag i lådor till den där flyttrensningen jag pratat om i några år. Den blir väl av så småningom. Funderade om jag skulle ta en kompledig dag varannan vecka och röja ett område i taget, jag har 30 timmars övertid jag kan plocka av. Nåt gott ska de väl gå till? Och nån gång ska vi flytta från denna stora lagerlokal som förlorar hemkänslan vartefter ungarna flyttar ut.
 
Efter Bamsenad ringde jag Maran och pratade bort en god stund, sen kom Janne md Yakiniku. Han hade varit hos Monica och Arto för att sätta upp badrumsskåp. Efter maten såsade vi en stund, sen har Janne satt upp alla adventsgrejor i fönstren och jag har städat ordentligt hos fåglarna + djurrummet samt friserat Bamse. Han ser inte klok ut men han är iaf fri från tovor. Hans silkeslena päls blir fruktansvärt tovig i snön och han far fram lika mycket under snön som över den. Han rullar sig och frustar fram i alla spår han kan hitta. Han ÄÄÄÄLSKAR snö.
 
 
Nu är Janne ute sista Bamsenaden, jag är nyduschad och trött. Låg vaken tre timmar mitt i natten igen, ff lite jetlaggad tror jag, men det är det värt.
 
Sov gott, vänner <3
 
I Mexico säger man inte "cheese" inför kameran... man skriker "TEQUILAAAAA"

Kommentarer
Postat av: morsaneokay

Underbar bild!!

Tequilaaaaaaaa


Svar: *gilla*
Guggelutt

2012-12-01 @ 22:57:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0