Spännande!

Vilken dag! När det händer oförutsedda saker så får man ha lite is i magen (vilket ju inte var så svårt med tanke på vädret) och göra det bästa av situationen. 
 
Det snöade duktigt imorse, jag vaknade före klockan och gick upp och duschade mm innan jag drog på mig kläderna och gick ut och skottade uppfart och lilla gångvägen. Bamse var lycklig över snön tills vi kom fram till ordinarie gångväg för där reste sig snön som en vägg framför lilleman. Vi forcerade "väggen" och kom ner till nästa gångväg och där hade en annan hundägare gått så vi knallade på i de spåren, Bamse studsade och studsade så innan vi kommit fram till skolan var min lille jeti helt slut. Vi vek av och gick upp mot bilen. Bilen kunde forcera de vallar som byggts upp av vinden och snön inne i garaget och vi kom oskadda fram både till dagis och jobbet.
 
 
Mottagningen rullade på och det var folk hela tiden trots ovädret. Sprang ut och ställde om P-skivan innan jag gjorde fond-administrationen med stack sen snabbt iväg till Hagsätra. Köpte Yakiniku på Sushi-restaurangen och gick upp till kapellet. Idag skulle vi ha Luciatåg och redan halv 1 var två körmedlemmar där. Dock, körfröken hade snöat in och alla körmedlemmar utom fyra samt två besökare, så Luciafirandet med allsång fick ställas in och istället vi bjöd de som kom på mackor och kaffe. 1,5 timme försent kom ytterligare två körmedlemmar som suttit fast i T-banetrafiken som legat nere mellan Högdalen och Hagsätra, vilket oxå gjort att en anställd och en frivillig inte kunde komma. 10 i fyra kom den sista gästen som försökt ta sig till oss hela eftermiddagen. Vi stänger fyra men han fick kaffe och macka innan han fick vända hem vid halv 5-snåret.
 
 
Bilfärden till dagis var ett äventyr i sig. Jag kan inte fatta att vissa fotgängare inte fattar att hålla lite marginalavstånd till slirande bilar, men jag var t.o.m med om när jag åkte till kapellet att två fotgängare gick i bilspåren mitt i gatan så jag fick stanna i uppförsbacke då de vägrade flytta på sig. De gick runt min stillastående bil som jag faktiskt fick fart på igen och kunde göra vidare. Och att vissa människor inte heller fattar att det är livsfarligt att gena över oplogade vägar för om de sticker ut 3 meter framför en slirande bil så finns det inga garantier för att den slirande bilen hinner stanna, det är ju rena kamikazie-projektet!  Likaså en kille som står och försöker skotta ut sin bil ur snödrivan och så står kompisarna ute i hjulspåren och tycker tydligen att andra bilar får väl väja... och jag undrar vartdå? Ingen kör väl frivilligt in i meterhöga snövallar? Nå, de flesta sköter sig dock och håller säkerhetsavstånd och hjälps åt. Jag har oxå sett folk som knuffat på varandras bilar, hjälpts åt att skotta fram bilar ur drivor och på parkeringar osv så ovädret tar ju fram det bästa ur de flesta.
 
Min bilfärd tog först ett oplanerat stopp i en driva utanför dagis. Dagisfröken såg min belägenhet och medan jag gungade loss bilen (back, 1:an, back, 1:an) hämtade hon Bamse och kom ut med honom i famnen till bilen, sen tog bilfärden definitivt slut i vår vändplan. I garaget hade det blåst upp en driva på över en meter och jag pallade inte skotta bort den med en skällande hund i bilen, så jag pulsade hem på de oplogade gångvägarna med snö upp på låren. Bamse gjorde sina behov i fotspåren. Sen hjälpte Janne mig med skottningen så vi fick in bilen på min plats i garaget. Nu får vi se vad i hela friden jag ska göra imorgon. Jag befarar att jag inte kommer ut alls. Men det tar jag då.
 
Jens kom hit på 4-hjuling för att hämta sin post. Det såg kallt ut men han tar sig tydligen fram överallt.
 
Nu ska jag pulsa ut med Bamse och låta morgondagen bära sina bekymmer.
 
För två veckor sen var vi i Tulum:

Kommentarer
Postat av: Snurran

Vilken kontrast, dagen mot för 14 dagar sedan! :-D Rolle råkade också ut för idioter som kommer i nerförsbacke och vägrar väja för dem som ska upp, fattar inte hur de tänker en del.. :-/

Svar: Det är idioterna man kommer ihåg, de är ofta förenade med fara...
Guggelutt

2012-12-05 @ 22:24:12
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0