Hakuna matata

Nej fy fy fy! Jag är skittrött på den här uppsatsen, har panikkänslor hela tiden nu! Det är inte det att ämnet är tråkigt, tvärtom, men jag har haft helt fel pluggupplägg. Intervjuerna under hösten och vintern har varit så himla kul, men att sätta sig med bokluntan under ett par dagar strax före inlämning har inte varit bra och att inte ha en skrivare så man ser hur uppsatsen ser ut. Det är skitsvårt att bläddra 25 sidor text på en dataskärm och få en helhetsbild... Att dessutom sitta själv i mörkret på landet blev ett extra minus. Bara att dra lärdom! Fast just nu kan jag inte tänka mig att plugga en enda kurs till, aldrig i livet (.... det brukar låta så).

                   

Inatt hände nåt jobbigt. Klockan 4.00 vaknade jag med hjärtklappning. Det kändes som hjärtat satt utanpå kroppen och slog med hjälp av elektriska impulser. Gick fram och tillbaka i mörkret för att försöka få en normal hjärtrytm, drack iskallt vatten vilket satte fart på magen... och när den hade fartat färdigt var jag nära att svimma så jag slängde mig på det kalla toagolvet och blev liggande en bra stund innan jag vågade resa mig. Skönt att Bamse kom in och la sig bredvid mig. Jag kom i säng och när jag vaknade nästa gång vid 6-tiden klappade hjärtat normalt igen. Jag tog pulsen för det kändes som hjärtat slog jättefort vid 4-snåret, men det var samma tempo vid 6-tiden så det måste varit nåt annat som spökade. Låg utan täcke resten av morgonen för kallsvetten dröp om mig trots att det var ganska kallt i sovrummet. Undrar om det var en sockerchock efter bullarna? Äter ju väldigt lite socker och vitt mjöl nuförtiden.

                                                                 

Efter morgonpromenaden med Bamse satte jag mig igen med uppsatsen. Nu har jag skrivit in precis all text, alla intervjuer är kategoriserade och alla böcker genomgångna, jag har ett råmaterial! NU VILL JAG HA EN SKRIVARE! Allt står ju hullerombuller under sina rätta rubriker och fortsättningen blir nu att få en läsbar text som jag sedan kan sammanfatta och analysera. Det behöver inte ta lång tid, men utan att se hur produkten ser ut är det ogörligt. Att bläddra fram och tillbaka i 25 sidor med 1/3 ark synligt på skärmen är hopplöst!

Jag träffade bonden och hans fru C ute på ängen under morgonpromenaden och vi stod på var sida om diket och pratade lite. C erbjöd sig att sy en regnrock åt Bamse så efter en lätt lunch tog jag Bamse, en påse bullar och Bamses vinterjacka och gick över till dem. Bamse lekte med sina föräldrar och Bertil, deras 15-åriga tax, medan vi tittade på skidor och pratade. Fick middag där oxå, fläskfilégryta med pumpa och palsernacka! Sen gick jag hem i mörkret.

Nej, inget mer plugg idag. Måste göra nåt som känns roligt... Det skulle vara nån buskis på TV sa mamma och Thyras byxor kan bli klara ikväll om jag håller på ett par timmar. För snälla nån, vad är väl en B-uppsats? Nu får jag ta och sänka kraven!!! Denna uppsats har inte en chans att bli så bra om jag skulle vilja ha den, jag har engagerat mig på tok för lite för att få fram det jag vill, och handen på hjärtat, det jag vill få fram räcker inte en B-uppsats till! Detta är bara ett smakprov och en hjälp till att formulera början av vad jag vill ifrågasätta....

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0