Påängen med Bamse

                                  

Hahaha, nu var jag lustig :D Här kommer lite bilder från morgonpromenaden:


Bamse är helt kamoflerad! Fokusera mitt i bilden så ser ni hans svans!


Det är sorkjakt på gång. Efter blötvädret har deras bon dränkt och de kommer upp på
marken för att göra nya. Paradiset för jaktsugna vovvar.

Natten blev lite stökig till att börja med. Efter kvällspromenaden fastande jag vid nån engelsk deckare och när vi skulle lägga oss blev Bamse orolig. Först lät det som någon drog en presenning över taket (antagligen nån gren som landat där under stormen) och sen var Bamse igång. Han for upp flera gånger och vrålskällde, när han inte gapade skallen i molekyler låg han längst in under sängen och boffade. När han äntligen lyckats lugna ner sig och jag precis slumrat in satte värmefläkten på toa igång. Den låter rätt mycket eftersom den sitter på väggen mot sovrummet... jag var nära att slita ner den från sina fästen. Men sen äntligen, efter en timmes oljud och oro lyckades jag somna, då var klockan över 1.00.

Sov som en gris till klockan var över 9 imorse. Så långpromenad med Bamse före frukost... som jag sen f.ö hoppade över och gick på köttbullarna direkt. Köttbullar med svampsås, lingonsylt och kaffe... inte en helt tolkig kombo.

Idag har jag fattat ett "skrämmande" beslut. Jag ska inte titta åt uppsatsen! De senaste dagarnas panikattacker hänger säkert ihop med uppsatsen och jag har bestämt mig för att leva som jag lär. Jag säger ju hela tiden att den inte är viktigt... bara rolig... och då får det vara så. Som jag skrev i bloggen igår, all text finns där utom sammanfattning och slutsats och det tänker jag inte skriva förrän jag ordnat i textmassorna! Jag har ingen skrivare här (och inte hemma heller) så när vi åker till Justins 5-årskalas imorgon tänker jag slinka in på jobbet och dra ut den... alltså kan jag ägna hela dagen åt nåt annat! ... och jag vet precis vad:

Janne bad mig sortera upp i tre väggskåp i köket... och när jag tittade i skåpen blev jag grinig. En sinnebild för våra olika sätt att städa. Han har tryckt in allt från gamla fotografier, kakformar och kex i skåpen. Och jag fattar inte varför! Här ligger ju allt i travar i gästrum och ovanpå övriga skåp i väntan på att huset ska blir klart för inredning. Jag har struntat i skåpen denna vecka för varför ska jag bry mig om röran där när jag bara kan slänga runt grejerna nån annanstans? Har han städat ihop fotografierna med kakformarna i ett skåp så kan han väl få ha det så. Jag vill nämligen helst inte ha ett enda skåp i närheten av Janne för han stuvar in precis allt i skåp, sen hittar man det aldrig. Visst, sen är jag överdriven åt andra hållet för jag vill ha allt framme tills det hittat sin plats... vilket det typ aldrig gör.. men så är det väl - opposites attract! Men idag, när jag lagt ner böcker och papper i en påse i väntan på utskrift så ser jag vad jag faktiskt kan göra för att få lite hemtrevligt i väntan på husets totala iordningsställande. Jag tror ju på Feng Shui till den grad att om det är rörigt omkring dig så blir det kaos invärtes oxå...eller möjligtvis tvärtom, det vet jag inte. Så idag ska jag städa bort lite prestationsångest tänkte jag. Och hoppas få en glad man på köpet!

                                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0