Städa, städa varje freda...

....Nej, aldrig i livet, sånt är jag härligt botad ifrån, men idag var det skönt att röja ordentligt! Nu är det stopp på ungkarlslivet och jag hoppas gubben blir glad när han kommer ner inatt efter kvällspasset.


                           
Soffhörnan i vardagsrummet. Bamses grejor har åkt tillbaka till hans ena korg, soffan är dammsugen och bordet plockat och torkat.


                                    
Ena hörnet i vardagsrummet. Nu har djurens grejer fått en egen hylla i ena skåpet i köket så böckerna fick plats i hyllan. Dessutom hittar nog Bamse alla sina grejer nu för jag har slängt alla gamla ben och morötter och lagt leksakerna i hans ena korg!


                            
Bättre ordning. De tre skåpen inunder är utrensade. Största överraskningen var nog en påse med gamla plastburkar och lock som jag trodde slängts för åratal sen. Kexen slängde jag för de låg öppnade ihop med myggspiralerna... kändes inte fräscht alls. Nu är det rent och snyggt och jag hoppas få behålla det så. Ovanpå skåpet kommer saker och ting ändras. Vi ska tapetsera och byta ut micron.


                      
Ja, diskat har jag gjort varje dag, men andra saker har liksom hamnat på bänken... både sånt som stod här innan jag kom ner, men en hel del är jag skyldig till. Nu glänser ytorna, kökshandduk och grytlappar är nytvättade och bullarna ligger i mindre påsar i frysen.


                           
Dessa hänger i sovrummet och man kan tro att jag satte upp vargflickan när jag var ordentligt på fyllan... men så var det inte utan jag hade en tanke som inte alls överensstämde med verkligheten. Nu blev det ett nytt hål i väggen, inte spikrakt men bättre. Väggen ska rivas så småningom så ingen större skada skedd... I övrigt så är sängarna dammsugna och renbäddade.


                            
Detta är väl dagens stora vinst. Det är inte bra att äta frukost, lunch och middag bland skolböcker och sånt. Inte undra på att jag haft ångest hela veckan. Nu ser bordet ut som det ska!

Förutom allt plockande har här blivit dammsuget i alla hörn (utom gästrummet som får se ut som det gör tills Janne är klar med vardagsrummet mm), alla fönster är putsade och badrummet renskurat. Det blir dammigt och sågspånigt när Janne håller på och det känns inte som nån större vits att hålla på. Men nu känns det jätteskönt! Dessutom gick Bamse på sorkjakt under mark när vi var ute mitt på dan så han är renskurad han med... och jag som var lite svettig och varm efter dagens städpass har skrubbat mig ren och rosig. Håret såg för roligt ut, har ju inte tvättat håret sen jag var hos frissan i onsdags och med allt grejs hon hade i var det fullkomligt oformligt idag.

                      

Nu ska jag plocka undan datorn och fixa till lite tacos-rester. Sen ska jag montera Thyras byxor och försöka hinna göra pulsvärmare åt Monica till imorgon :O) Hon tyckte mina blev fina och ville ha likasammadana :D

                    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0