Kulmen

Idag slutade min arbetsvecka på ca 47 arbetstimmar. Med flit jobbade jag lite kortare i början av veckan eftersom jag visste att slutet skulle bli tufft. Igår blev det ju 12 timmar och den enda rasten jag hann med slängde jag i mig middag i hast. Utflykten till Länna och kvällens Öppna kyrka blev jättebra, sov gott inatt och var på jobbet klockan 9.00. Det har varit rätt skönt att åka buss de här två dagarna, jag vet inte varför? Kanske för man hinner koppla av kanske? Idag hade jag sällkap en bit på bussen med en herre som var med på utflykten igår, ett lite oväntad möte som kan dyka upp när man åker kollektivt.
 
Morgonsamtalet ringde återbud, det gjorde att jag hade en förmiddag att administrera bort den begynnande pappershögen. Jag hann skriva utvärdering på gårdagen, förbereda nästa veckas utflykt, ringa ett par olika socialsekreterare och några konfidenter, handlägga ett ärende och sånt... lunch och sen samtal, efter det fick jag ringa upp en person med ett brådskande ärende. Åkte från jobbet klockan 4. Åkte direkt hem och la mig i soffan, efter en timme sov jag.
 
Christer slåss med växterna
 
Jag hade ställt alarmet på 7 och vaknade precis före det ringde. Tvättade bort utsmetat smink, åt middag och knallade upp till centrum. En stund efter 8 hade vi slagit upp vårt tält, fått fram frukt, godis, varmt och kallt vatten samt ett gäng stolar. Syftet: Vuxen-närvaro. Hagsätra Centrum är väldigt stökigt och efter ett POSOM-möte bestämde kyrkoherden att vi skulle skaffa oss en egen erfarenhet av läget, detta var tredje fredagkvällen av fyra som vi stod i centrum (min första). Ikväll har det varit lugnt. Kan tro att det delvis beror på OS, men som polisen sa när de kom förbi oss strax före midnatt, att det klientel som orsakar problem nog inte sitter och tittar på OS. Ja, inte vet jag, men lugnt var det. Jag ringde taxi åt en kille, pratade med en väldigt ung kille som berättade att han inte ville visa sig för han hade blivit knivskuren vid tidigare tillfällen (han visade ärr på handen). Han försökte få tag i nån äldre kompis inne på restaurangen och jag försökte hjälpte honom genom att ringa från min telefon (han hade ingen). Ingen kontakt, han valde att åka in till stan istället för han var inte säker i Hagsätra. Jag tror inte han var 15 fyllda... Flera som gick förbi sa att de uppskattade vår närvaro, likaså polisen, så kvällen kändes väldigt positiv. Inget tjafs, inget bråk så länge vi var kvar iallafall.
 
 
Kom hem strax före 1.00. Nu har jag gått ner i varv och ska försöka sova lite.

Kommentarer
Postat av: Snurran

Bra grej att synas i centrum, det behövs med all säkerhet mer vuxna där. :-/

Svar: Jag kan tro att det blir en uppföljning!
Guggelutt

2012-07-29 @ 18:00:04
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0