Helg...

Sista helgen före semestern. Har mycket tankar i huvudet. Dels har Janne och jag pratat mycket om vår gemensamma framtid, dels är hormonerna verkligen mitt eget helvete. Mmonstret kom tillbaka dan efter att jag slutat med första hormonomgången. Den lilla energi jag lyckats uppanamma under dess frånvaro rann ur mig och jag ringde gyn och storgrät. Jag ville ha ett läkarintyg för att kunna få tillbaka pengarna för knypplingskursen efter midsommar om jag inte orkar åka... för hur ska jag orka sitta där med dimsyn, supertrött, mensvärk och behöva gå på toa varje halvtimme, jag har ju anmält mig till fördjupningskurs 2 som innebär finknyppling - alltså knyppling med mycket tunna garner. Doktorn frågade om jag ville att hon skulle skicka remiss till operation och att vi skulle stryka telefontiden påföljande måndag och då grät jag ännu mer. Livrädd för operation, men vad blir livet utan undrar jag? Om jag visste hur lång tid det ska hålla på så här så kanske man kan stå ut... hur skulle jag klarat mig om jag levde för 100 år sen? Jag tror faktiskt att jag hade förblött vid det här laget.

Veckan har verkligen runnit bort i ett grått töcken. I måndags åkte Janne och jag upp till Lågarö och hämtade Bamse hos föräldrarna, de hade haft honom under ikonmålarhelgen. I tisdags fick jag besked om remiss till operation, i onsdags var jag hos Bella och Rickard med datorn och kikade på kattungarna, i torsdags var jag mest medvetslös och i fredags åkte jag och Jens ner till landet och Janne. Jag undrar hur psykologiskt Mmonstret är egentligen... hennes härjningar är synnerligen verkliga, men efter det att jag fått löfte om operation packade hon ihop illa kvickt och har kvarlämnat energilöshet, mensvärk, dimsyn och obehagskänslor - PMS...? Är det slut nu? Ska jag tacka nej till operation? Ska jag åka och knyppla iallafall? Är det skönt att komma bort eller ska jag spara pengarna till nästa år?

Hursomhelst har helgen varit skön. Det har regnat hela tiden och vi har tagit det lugnt. Jag sover mycket och får hjälp med Bamsenaderna. Jag åker hem ikväll och lämnar gubbarna härnere. Har fyra arbetsdagar kvar och måste bestämma mig om knypplingsveckorna. Orken och inspirationen finns inte där, men envisheten och plikten. Har en del kvar på jobbet som ska fixas före semestern oavsett hur den blir. Sen hänger saker i luften där oxå, personer som sluta/går på tjänstledighet och frågor som inte fått svar än.. men det bekymrar mig inte så mycket. Jag trivs (tack och lov) med det jag gör.

Vi hämtade vårt akvarium igår, det kallas Molly-hotell, och jag ska inreda det i veckan så det får stå och gona till sig med goda bakterier medan vi är på semester. Det ska bli kul att sen se vilka som ska få flytta in där. 

                                             

Nej... vila lite... så får vi se om jag orkar göra nåt sen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0