Det var en gång...

Ja, så börjar väl alla bra sagor, eller? Idag kl.14.56 fyller sagan om mitt mödraskap 28 år! Helt otroligt att man har så vuxna och fantastiska barn. Jag var 20 år när jag började min karriär som mamma och dagarna jag ångrat det kan jag räkna på ena handens fingrar. Det har varit en fantastisk resa, inte bara underbar och lättsam, det vore en lögn att påstå, men lärorik, otrolig, berikande, överraskande... en otrolig livsgåva som jag aldrig skulle vilja vara utan. Idag berikas livet dessutom av barnbarn som jag tyvärr inte hinner träffa så ofta som jag skulle vilja. Det är vådan av vårt moderna liv med jobb och tider som ska passas i det oändliga. Men man får ta vara på de stunder som bjuds, var tid har sin charm och jag vet inte om jag hade velat leva i nån annan tid heller, hur ska man veta det?


En nyfödd Monica

               
                 Hela gänget  i juni 1993

                             
                              Två vuxna ungar, Monica och Linnéa med sin gamla mamma

Grattis älskade Monica! Ha en underbar dag! Frukost på sängen som "kokosbollen" fixar vet jag att det blir. Sen hoppas jag att du får en trevlig kväll. Min hemska förkylning är orsaken till att din äldsta lillasyster antagligen inte kan komma och det är jag hemskt ledsen för, jag skulle ju få rå om godisarna ikväll och inatt, men shit happens och det gjorde det nu.

Igår satt jag framför TV;n och tittade på inspelad film hela eftermiddagen. "Inte utan min dotter" som jag spelade in för ett år sen och "Seven pounds" från nån månad tillbaka. Jag fick ge upp min ambition att klara mig utan Ipren och Alvedon för det kändes som ett revben gick av när jag hostade. Mina rinnande, kliande ögon klarade inte av prinsess-koftan (den är vit och jag ska sy ihop den + plocka upp maskor och jag vill ju att den ska bli så fin som möjligt till Jennifer) så jag virkade mormorsrutor till en filt som ska vidare till barnhemmet i Lettland i jul. Virka mormorsrutor kan jag göra nästan utan ögon, har ju virkat flera tusen rutor vid det här laget.

                      
                       Prinsess-koftan
                       Foto: Prins Daniel. Koftan stickad av Drottningens mor

Janne handlade, hämtade Bamse och tog ut honom åt mig, jag lagade maten och han tog kvällsrundan. Imorse hade han dragit ner persiennerna  i övervåningen så att fåglar och hund skulle ta sovmorgon så jag fick sova ut... och det fick jag. Var uppe och duschade febersvett kl 6.00 men somnade sen om till kl 9.00. Bamse ilade ner till vårt sovrum och gömde sig så han kom knallade först vid 10.00 och tittade på dörren, då hade både jag och de andra djuren fått frukost. Sen gick Bamse och jag en timme i skogen. Luften var skön, men backarna höll på att slita mina lungor i bitar så det blev en stillsam promenad. Skönt att man har en liten hund, säger jag! Jag hade inte klarat en stor hund när jag däckar.

Nu har jag hällt i mig en stor balja thé med honung och tänker bänka mig vid TV:n innan nästa Bamsenad. Spelade in "Jurassic Park" igår, men jag har lite annat smått och gott på boxen oxå... "Snakes on plane"... men så vill jag se om "Jägarna" och "Kampen om Sydafrika" oxå. Lär inte ha några problem att få dagen att gå...


"Krya på dig, mormor" MMS från Thyra

PS... det har jag nog inte berättat, men det syns så tydligt på de här bilden. Thyra går i gips sen ca två veckor tillbaka. En liten cykelolycka orsakade en liten fraktur i armbågen. De kan få överdrag på gipsen nu så hon har haft rött, nu ser jag att det är blått. Linnéa berättar att hon är stentuff och vägrar hjälp... utom när hon ska på toa för då går det inte att klättra upp, men stolar och allt annat kan hon själv! Det är mommos tös det!

Kommentarer
Postat av: NettAnn

Krya på dej.Denna influensan är den värsta på 20 år enligt sjukvården.Vi blev drabbade och jag var jättesjuk i över 25 dagar,med lunginflammation och sen när jag mådde bättre efter det så fick jag öroninflammation.Linneá hade 40,4 i feber en natt så den är verkligen allvarlig så mitt råd till dej är VILA massor och ansträng dej inte i onödan!!!!

2012-03-17 @ 15:35:29
URL: http://livetienparadoxx.blogspot.se/
Postat av: Guggelutt

Tack Nettan! Nej, jag gör så lite som möjligt. Bamse måste jag ju ta ut, men i övrigt så är det soffan som gäller. Det är ju bara drygt tre veckor innan jag ska till Egypten så jag bara måste blir bra!!! Kram

2012-03-17 @ 16:18:02
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0