Dopfest dopfest hela dan...

Jens kom och plockade upp Bamse vid halv tio igårkväll, så morgonen blev utan promenad. Mmonstret härjar ff hårt på förmiddagarna men på eftermiddagarna och kvällarna är hon borta. Undrar om jag ska prova att ta ena hormontabletten på morgonen och den andra på kvällen? Just nu är hon oberäknelig som få. Så även idag. Det var Storforsens brus fram till 12 ungefär, sen total stiltje. Men det blev en toppendag!
                                                 
Jag började arbetsdagen vid 9.00 med att scanna in torget och hur det såg ut där. Kaffemaskinen var på plats och borden kom snart oxå. In och slåss med Mmonstret parallellt med att försöka leda kaffeserveringsarbetet på torget. Det var väl inte skitsvårt för efter en stund hade vi burit ut allt och kunde bara vänta på att kaffemaskinsmannen skulle komma tillbaka med en förlängningskabel som tålde fas 3-ström (eller vad det var). När han väl kommit med den bad jag honom repetera filtertömning och då uppdagades det att vi inte fått med några filter.... 5i11 hade vi filter oxå och då hade jag redan insett att det inte skulle bli nån gudstjänst för min del. Jag och en frivillig stod och glodde på maskinen medan den bryggde 7,5 liter kaffe på 40 minuter, sen blev det error. En kollega fick igång den och vi bryggde 2,5 liter till, sen ringde jag kaffemannen och sa att vi har 4 st 10-literstermosar och vi blir inte klara till halv1. Husmor bryggde 10 liter i köket så när anstormningen kom efter högmässan kvart över 12 hade i alla fall 20 färdiga liter kaffe. Som tur var tog de flesta mat - kycklingspett med potatissallad och tomater, sen kom husmor med flera småtermosar samtidigt med kaffemannen. Kaffemannen felsökte närmre ungefär 20 minuter, en evighet i sammanhanget... och felet var kontakten. Den var inte riktigt isatt så därför tog det 40 minuter att brygga en panna istället för utlovade ca 10 minuter. Alla kaffeäventyr till trots hade vi jättetrevligt och jag tror inte folk märkte av vårt strul. Kaffet räckte hela tiden precis tills nästa omgång var färdig! Herren var med oss även i kaffeserveringen, kan vi säga!


                                 

Maten var god, kaffet var gott, folk var glada och köpte dop-tröjor och pysslade ihop sitt eget dopljus, lyssnade på underhållningen och tittade på när vår kyrkoherde tatuerade sig av Salong Betong, en tatuering på dop-temat förstås, med dopljuset och evighetssymbolen.


Bilder kh själv publicerad på Facebook, jag snodde dem där - det var nog ok :O)

Trött och nöjd åkte jag hem vid tre. Ont i fötterna som bara den efter att ha stått i 6 timmar, men jag var tvungen att ta mig föbi Willys och köpa Mmonsterskydd, juice och nåt att äta imorgon. Jens kom förbi och åt glass med mig, han fixade en rönn åt Ragnar och klippte gräsmattan hos tre grannar, först och främst de som gått bort och där döttrarna har huset på försäljning, men han tog de andra två som gått i pension på samma runda.


                                

I övrigt en lugn eftermiddag på altanen.


Varför jag inte kunde motstå tunikan från Lindex...!

Alla djuren har varit ute sen jag kom hem. Nu har Esmeralda fått komma in och jag ska ta in fåglarna oxå. Snart dax för Bamsenad. För er som inte såg vem som var på bilden igår kan jag säga att det var Monica och Arto som tagit en sista minuten-resa till Mallis och överraskade Bella på henne födelsedag.

                              

Bilden + flera tagna i poolen ligger ute på Facebook så jag ser det inte som nån hemlighet.

Jens och Sandra har anlänt Sanda, nu ska fåglarna in och Bamse ut + att jag ska göra ett nytt försök att ringa mor på Mors Dag! (Annars får du säga att jag försökt, pappa ;O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0