Vart tog den rara lilla torsdan vägen?

Det gick fort idag och det var skönt! Snoozade alarmet och det är inte likt mig. Upp och duscha, djurfrukost, min frukost och promenad. Ragnar får följa med nu på morgnarna och han verkar njuta i fulla drag av att komma ut i skogen och se alla buzy fåglar som kvittrar och bygger bon.

På jobbet började jag med att kolla av mitt ansvarsområde på söndag - kaffeserveringen. Muggar, kakor, termosar, sockerbitar, you name it! Klockan 10 hade jag besök. När jag lämnade av henne tog jag in ett akut besök på rummet men jag kunde inte göra så mycket. Hjälpte henne att sätta en ram för helgen och bokade in henne tidigt i nästa vecka. Slängde i mig pannbiffen och rusade till bussen. 2 cyklokapron 6 gånger för att klara fm, det är mer än en hel rekommenderad dagsdos, men vad gör man?

                                          

Jag berättade om mina problem och hon lyssnade, hon ville kolla sköldkörtel men jag sa att jag redan medicinerade för en lågproducerande sköldkörtel, hon pratade om åtgärder som spiral, bränning, skrapning men jag nobbade... som vanligt. Undersökning + ultraljud och nytt cellprov inifrån livmodern. Undersökningarna visade tydligen på en förstorad livmoder som jag fattade hängde ihop med myomet... och när jag återigen klätt på mig sa hon att hon ville kolla provsvaren innan hon skickade en remiss till OPERATION! Va? Är det möjligt att jag kanske slipper vara försökskanin för allsköns andra tester innan jag kanske ska få operation? Jag törs inte tro det förrän remissen är skickad. Men hon frågade efter längd och vikt för att få BMI, därför att mindre sjukhus ibland inte tar emot överviktiga personer. Men SÖS gör det! Då började jag gråta och berättade om gymkortet som jag använder så lite i förhållande till vad jag skulle vilja... och hur ska jag orka gå ner i vikt när jag har det som jag har det? För det första äter jag inte mycket sött men jag har en lågfungerande sköldkörtel vilket stör ämnesomsättningen. För det andra kan jag inte träna när Mmonstret plågar mig som hon gör. Nu ska jag inte dra på några växlar alls utan invänta provsvaren om tre veckor och sen se vad som händer!

Åkte iväg till en sjukbesök i stan och hämtade bil och Bamse strax efter fem. Har legat i soffan en bra stund men nu gjort en enkel middag på räkor och surimi uppvärmda i olja, vitlök och curry samt makaroner. Gott men inte så nyttigt kanske. Alla djuren har varit ute, Esmeralda har jag tagit in och jag ska väl ta in fåglarna nu. Har så ont i huvudet att jag inte orkat sitta ute och njuta av solen. Får se om det blir nån TV eller om det blir sängen direkt. Ska ringa Janne en kortis och berätta vad dr sa. Har tagit ledigt imorgon med gott samvete eftersom jag jobbade i söndags och ska jobba på söndag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0