Radiotårta
En kaka som väcker barndomsminnen för oss födda på 60-talet. Kakan har fått sitt namn efter hur radioapparaterna såg ut då :) En söt och mäktig kaka!
500 g kokosfett
4 ägg
6 dl florsocker
2 dl kakao
400 g kex, t ex Mariekex
4 ägg
6 dl florsocker
2 dl kakao
400 g kex, t ex Mariekex
Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan.
Vispa ägg och socker mycket poröst. Tillsätt kakaopulvret.
Rör ner det ljumma fettet i en fin stråle. (Är fettet för varmt kan smeten skära sig).
Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag.
Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.
Tack NettAnn <3
Kommentarer
Trackback