Och så ett akutbesök...

Natten på hotellet blev betydligt lugnare. Det var ett gäng ungdomar anställda av e-on som levt rövare igår natt, men nu var de i sällskap av betydligt äldre personer och de jobbade hårt med att sortera någon sorts enkäter när vi gick och la oss... och det var knäpptyst i korridoren hela natten. Jag sov gott första halvan av natten med dunfritt täcke och kudde, men andra halvan av natten ägnade jag åt att hosta lungorna ur mig.
 
                                 
 
Vi gick upp halv tio, Janne tog ut Bamse medan jag duschade och packade, sen frukost och iväg. Vi tillbringade några timmar hos vår kompis och hennes barn, gick en lång promenad längs kanalen och framåt eftermiddagen åkte vi hem. 
 
 
I bilen ringde jag Vårdguiden och fick numret till Gullmars närakut för de tyckte absolut att jag skulle åka in och inhalera innan natten, fick tid där kl 20.00. Janne åkte och handlade medan jag tog ut Bamse, sen fixade Janne varma mackor innan han skjutsade mig till Gullmarsplan. Jag fick 6 Betapred i vatten och två stycken tvåminuters inhalation av Ventolin mixat med nåt annat. Det var underbart att kunna ta riktiga andetag igen, hade redan glömt hur det kändes. Fick recept på Bricanyl inhalator och Cocillana hostmedicin samt order om att gå till Vårdcentralen imorgon för att sätta in långtidsmedicinering. BAJS! har varit besvärsfri i 2,5 år men men... hellre medicin än att ha så svårt att andas. Tur att det finns! Vi åkte intill apoteket vid Centralen...
 
  Nu har Bamse varit ute sista naden med Janne. Nu ska det bli skönt att sova och jag hoppas verkligen att få sova hela natten!

Kommentarer
Postat av: NettAnn

fick du bara bricanyl? ingen pulmicort?den behöver du ju för långtidsverkande effekt om du ej fått symbikort.bricanyl ska användas mellan de dagliga doserna av pulmikorten.Det är elende med astma.suck.Förra året sattjag som du på en vc o fick medecin att andas o mask o betapred o jag vet inte allt.sen har det hållt sej rätt ok.men jag reagerar direkt av cig rök,pollen,pälsdjur osv så medecinerna är dagligt måste för mej.krya på dej o ta hand om dej!

Svar: Pulmicort och Ventolin fick jag på min ordinarie VC igår. Bricanylen och Cocillana fick jag på akuten för att klara natten innan jag kunde gå iväg och få medicin av min ordinarie doktor som en gång gett mig diagnosen astma. Nu håller jag på med Pulmicorten och hoppas snart kunna vara fitforfight igen :O)
Guggelutt

2012-10-23 @ 03:39:10
URL: http://www.livetienparadoxx.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0