"Ta hand om dig!"

Lite hopplöst känns det just nu, men det brukar gå över! Igår fick jag akut-tid på min VC, men min läkare var sjuk så jag fick nån helt ny läkare. Hon läste dock mina journaler och lyssnade på mina lungor som tydligen var rätt rena, och sen skrev hon ut Pulmicort och Ventolin. Jag var ju ff helt skakig efter den behandling jag fått på närakuten kvällen innan.
 
Rolig bild som inte har någon relevans till texten i övrigt! Guggelutt-humor!
 
Dagen tillbringade jag med att knyppla och hosta. Det är så tröstlöst med att vara sjuk hela tiden... och så känns det så oseriöst att vara hemma när man inte har feber. Nå, jag kan inte jobba när jag skakar som ett asplöv och hostar så fort jag öppnar munnen för att säga nåt. Nu har jag dessutom fått torra utslag i ansiktet, framförallt runt vänster öga och vänster kind, och jag vet inte om det är min Psoriasis eller Lichtens hudsjukdom som fått för sig att leta nya jaktmarker så nåt i hela kroppen är ju klart i olag. Sen vet jag med mig att jag blir stressad av frånvaro och det har blivit en del i höst med operation, blödning och nu astma. Om ett par veckor har jag semester och det ska bli underbart, men sen är det jul och det känns inte som jag jobbar denna termin. Men varför är det så viktigt då? Jag vet inte, det får jag väl fundera på! Jag gör vad jag ska när jag är där, men kanske behöver jag en helt ny inrikting i mitt liv, det känns som jag sitter fast medan min längtan och mina drömmar tynar bort. Och vad spelar det för roll om jag unnar mig själv en lugn höst där jag inte hela tiden anstränger mig till max. Jag ska kanske läsa en bok istället och låta saker och ting flyta på. Av alla de ansträngningar jag gjort är det få som betalat sig på sistone och ska man räkna i vad som betalar sig hela tiden så blir man snart utbränd. Nej, nu får jag skärpa mig. Min kropp har f.n säckat under astman, det är bara att acceptera. Det blir snart bra och nu får jag lära mig att ta hand om mig. Nu är jag väl i princip färdigläkt efter operationen och när detta astma-skov är över får jag börja med att sköta min kropp. Utan min kropp kan jag inte uppleva något mer i livet och man vet aldrig när livet tar slut! Jag längtar efter att återgå till Itrim och jag ska kontakta Viktväktarna för att se om de kan hjälpa mig med en diet som struman står pall för.
 
Lagade köttfärssås för ett helt kompani. Tänkte göra lite matlådor till Jens som fått säsongsjobb och jobbar hårt nu. Mysigt att ha honom oxå hemma. Man får inte glömma att glädjas åt de små sakerna i livet oxå. Monica gav mig några små presenter när jag var hemma hos henne sist och det var så oväntat och så roligt. Hon har känslan för det där lite udda!
 
        
Holy toast!
 
Nu ska jag gå och se ett inspelat program av Beck från häromkvällen. Ska sticka lite oxå... sen längtar jag efter att läsa "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Jag har inte läst en hel bok på åratal!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Den boken är underbar och kommer göra dig så gott! :-D

Svar: Då tror jag att jag ska börja läsa den idag :O)
Guggelutt

2012-10-24 @ 14:54:44
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0