Sista sjukdagen

Som jag sa imorse - genrepet inför att börja jobba heltid imorgon. Jag åkte ut till Spånga kyrka till halv12. Det var jätteroligt att träffa organisten igen. Det är 5 år sen jag slutade där och jag saknar verkligen kyrkan. Det är nog Sveriges vackraste... eller iallafall Stockholms vackraste med sina medeltidsmålningar och runstenar. Så kan man läsa om vikingen Blåkåre och hur folket i Rinkeby (rinkar var typ krigare) levde nära bondefolket i Spånga och drog nytta av varandra. Släkten Bonde har byggt gravkoret bakom altaret i kyrkan, det är det som är orange på bilden. Runstenarna har kors inristade vilket tyder på att de ristats sedan Sverige blev kristnat och de restes oftast till minne av någon som dött.

 
Repet gick jättebra... och är man skrockfull så kommer det då gå åt fanders på lördag. Genrepet ska nämligen gå riktigt illa, då går det bra på premiären... Men det här är ju ingen premiär och kyrkan är tacksam att sjunga i så jag vågade ta i ordentligt med det obefintliga magstödet. Det läskiga är att på lördag blir det med mik och den är avslöjande. Men nu kan jag inte göra så mycket mer, det blir som det blir, nervositeten gör ju sitt till och tänk om en taskig bacill kommer farande? Handlade tacotillbehör på Willys på vägen hem.
 
Åkte hem och vilade en stund, åkte sen till Högdalen och köpte nån tablett som skulle vara bra för halsen. Kan Jang är för mer allmänna förkylningssymptom, sa hälsokost. Gick in på jobbet och bokade rum för mitt kl10-samtal imorgon och hälsade på lite arbetskamrater. Tittade på kläder på Lindex. Hämtade Bamse från dagis. Åkte hem och fixade tacos.
 
Efter middagen åkte jag upp till kapellet utan knyppeldyna, men med alla mina knypplingar. Vi som inte var nybörjare för terminen hade valt ut lite olika arbeten för utställningen på söndag. Vi ägnade en timme att sätta upp den. I övrigt ska vi denna termin lära oss metallknyppling. Jag känner att jag inte riktigt blev klar med friknypplingen förra terminen, men det är inte så mycket kvar så jag hinner nog göra klart det oxå. Just nu är jag väldigt tänd på knyppling! Har precis fått hem mönster till stickade pulsvärmare med knypplad spets, jättefina. Det blir nästa projekt, tror jag.
 
Rosenknoppen finns med på utställningen
 
Nålarna hade på tok förstora huvuden så jag ska nåla om utställningen på torsdag. Bilder publicerar jag efter söndagen. Åkte hem lite i förtid, kände att jag gjort nog för dagen. Satt en stund när jag kom hem och pratade med Janne som vilade i soffan, han jobbar en natt till. Innan han åkte till jobbet gick vi ut med Bamse tillsammans.
Nu har Jens bjudit på ostkaka och jag ska plocka fram kläder till imorgon. Så får vi hoppas att det ska gå bra att börja jobba. Tänker ta det så lugnt det bara går till att börja med. Det händer jättemycket ändå! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0