Sista rycket då...

Nu får jag lägga min tillit i Guds händer!
 
Jag har blivit uppringd från avd. 72 och jag ska infinna mig klockan 11.00 och har en planerad operationstid kl 13.30 imorgon.
 
Jag har duschat enligt konstens alla regler, petat i mig en Skyr (isländsk youghurt) för från kl 24.00 är det fasta. Fram till kl 9.00 imorgon får jag dricka klara drycker såsom vatten och kaffe utan mjölk och sen ska jag duscha och göra ren naveln innan jag åker imorgon.
 
Jens kommer hit och sover för han kör mig imorgon, Lotta träffar jag i entrén kvart i elva. Sen är det bara att hoppas att bedövningen tar som den ska och att operationen går som planerat.
 
Jag fick en bok av mamma och pappa när vi var på lunch idag. Ansikte mot ansikte av Lars Gerdmar och den handlar om ikoner. Första delen handlar om bland annat ikonernas troliga ursprung och den första målningen som presenteras är kvinnan som lidit av blödningar i 12 år men som botas då hon rör vid tofsen på Jesu mantel. Jesus vänder sig om och undrar vems som rörde vid honom för han kände att kraft utgick från hans kropp. Kvinnan klev fram och Jesus sa att hon nu var frisk och att det var hennes tro som hjälpt henne. Målningen är från katakomberna i Rom från 300-talet och författaren menar att det fanns bildkonst från före Jesu tid som varit ursprunget till våra ikoner. Sen har det funnits stridigheter kring detta med avbilder genom århundradena, framförallt på 700/800-talen. Detta, plus tidens tand som går hårt åt trä som man målade på då (och gör fortfarande gör, som på trä, spånskiva mm), gör att det inte finns mycket bevarat. En av de äldsta såg jag i Katarinaklostret i Egypten i april, den var från 400-talet.... Nog om det, jag blev bara så paff att just denna bild fick inleda kapitlen om gamla bilder. Det känns som om det var meningen på nåt sätt.
 
 
Nej, nu ska jag sova. Det blir nog inga problem. Jag är oerhört trött och eftersom jag ska opereras så sent på dagen kommer jag nog inte känna mig så stressad imorgon. Bara ta det easy!

Kommentarer
Postat av: Pa & Ma

Vi tänkte på dig kl. 13.30
Ma & Pa

Svar: Tack, pappa och mamma!
Guggelutt

2012-09-04 @ 10:31:16
Postat av: Lisbeth

Det kommer går bra!

Svar: Det gick bra <3
Guggelutt

2012-09-04 @ 10:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0