Alla dessa djur... och vad de gör med oss!

För en tid sen bjöd min gode vän Su in till tjejkväll. Fem tjejer blev vi och alla härstammade vi från samma klass från Adolf Fredriks musikklasser. Ofta blir såna här kvällar väldigt speciella och så även denna, kvinnor är fantastiska. En tjej hade jag inte träffat på 35 år (jösses, vad åren går... har jag ens fyllt 35?) och det visade sig att hon jobbade på Bagarmossens djursjukhus! Det kom att bli ett otroligt stöd för mig när Bamse strax efter blev så himla sjuk och även fick ligga inne för ett par veckor sen. I helgen fick jag förmånen att komma hem till henne och träffa alla hennes djur. Det var fantastiskt!
 
 
... och av nån outrgrundlig anledning missade jag att fota hundarna, men det gör jag nästa gång för jag hoppas verkligen att få komma tillbaka.
 
Djur är läkedom för mig. Att skrutta runt på en bondgård, klappa kor och hästar är livet. Djurparker med välskötta djur, folk med egna husdjur, höns!, att gå i skogen och spana in ekorrar och korpar, att sitta och titta in i akvariet med Ragnar på axeln och Bamse i knät är oslagbara nöjen. När jag var sjukskriven för några år sen fick jag "valpterapi" på zoo i Hagsätra. Jag är ju där så ofta och hon lät mig komma in bakom och gosa med hennes chihuahuavalpar i två olika kullar, det var fantastiskt med dessa små vällingdoftande sprattlande liv. Sånt här förstår nog bara andra djurägare/älskare. Närheten till en annan varelse, kravlöst.
 
Samma kväll hämtade jag Linnéa från en kompis. Hon har oxå djur. Hon trodde att hon fastnade för ett speciellt mönster/färg hos djur...
 
Bosse är ca 7 år och jag var med Vivvi på reptilmässa när hon köpte honom. Urläckra är de, leopardgeckosarna!
 
 
Oavsett vilket/vilka djur man fastnar för så blir det en stark anknytning till denne. Vad som styr kan vara spännande att fundera kring. Jag har ju djur med fjäder, päls, skal och fenor... vad säger det? Är det meningen att det ska analyseras? Hur som helst så är det fantastiskt med djur!
 
Tack Su för dina spännande, roliga, trevliga tjejkvällar och återträffar!
Tack A och Vivvi för en supertrevlig dag och oförglömliga djurminnen!

Kommentarer
Postat av: Snurran

Mina djur är många gånger på ett eller annat vis "fådda" eller hittade, bara två av fiskarna har vi köpt själva av de djur vi just nu har. Hunden vi tar hand om är ju ena sonens, katten är hittekatt :-D Annars har vi köpt en fågel, men ägt tre, vi har köpt en kanin och hittat en. Ett marsvin köpte vi som sällskap till ena kaninen när den blev ensam. Trots det så tror jag inte att jag är en så synnerligen omhändertagande person utan mer rationell; "de ska väl ha nånstans att bo/nån måste ju ge djuret käk och det kan lika bra vara jag ;-)

Svar: Haha, ja så funkar jag OXÅ :) Det är lättare att övertala Janne till uphittade övergivna djur än att faktiskt gå och köpa dem. Dock, de vi har nu har jag tjatat till mig ;)
Guggelutt

2013-05-03 @ 19:23:58
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0