Mirakel sker!

Mamma och pappa har en hund som heter Hagge. Vi vet inte så mycket om hans tidigaste liv, Linnéa fick ta över honom när han var ca 1,5 år, sen tog mina föräldrar honom för ett par år sen när Linnéas flickor var små. Hagge har blivit en speciell hund och jag har kallat honom mitt första barnbarn.
 
För ett par år sen blev han ormbiten och höll på att stryka med. Han fick ligga på intensiven och var så nära gränsen... men han klarade sig och kom hem efter nån vecka. Trots att han var så dålig hoppade han i vattnet och simmade ut och räddade mamma när hon blev attackerad av några ilskna svanar strax efter hemkomsten från sjukhuset.
 
Förra vintern gick han igenom den tunna isen, pappa vadade ut och räddade honom. När pappa vid ett senare tillfälle ramlade och slog i huvudet gick Hagge hans sida och såg till att han kom hem igen.
 
Indra och Hagge
 
Nu är Hagge 9 år ... och i fredags em försvann han. Redan igår hade vi gett upp hoppet. Hagge är en hemkär hund som lyder mamma i allt så att han skulle vara ute en natt frivilligt finns inte på världskartan. Det finns varg i Riala och det är inte så långt borta. Lo har setts på Rådmansö där mina föräldrar bor... men mest troligt hade kommit i vägen för en grävling med ungar. Hundarna har ett bra tag skällt ut ett ödehus vid vattnet och föräldrarna har misstänkt att en grävling boat där. När pappa kom hem i fredags kom inte Hagge på inkallning så han gick tillbaka till vattnet och huset, men ingen hund. Inga spår på den tunna isen, flera gånger var föräldrarna nere och ropade och kollade kring huset, försökte komma under huset, ringde polisen... ingenting. Det enda råd de fick var att kontakta husägaren för att försöka komma in under grunden...
 
Så idag på morgonpromenaden vägrade Indra gå ifrån ödehuset. Hon skällde och markerade. Hon vägrade gå därifrån... och då hörde pappa svaga ljud under huset. Hagge var där och vid liv! Mamma ringde polisen och bad om hjälp men de hade inte personal, de fick tag på en granne som kände husägaren och de fick tag i dem på semester i Frankrike, men de sa att gör vad ni vill och kan för att få ut hunden, men återställ sen. Mamma, pappa och grannen jobbade med spikutdragare, spett och händerna och fick tillslut tag i Hagge som satt fast som i ett skruvstäd mellan stenarna. Antagligen hade han gett sig in under huset för att jaga något (han är ju grythund) och så hade sten rasat över honom. Det har regnat så han har fått i sig vatten, men det var -5 grader inatt... och han har suttit fast i nästan 2 dygn! Det är otroligt! Tillslut kunde Hagge hjälpa till själv och han kom ut på gräset, skakade sig och ville gå hem. Han t.o.m gjorde no2 på vägen hem. Åt lite, drack lite och la sig i korgen för att somna. Nästan 2 dygn!  Han måste ju ha varit medvetslös eftersom han inte gjorde ljud ifrån sig igår eller så har han fastnat i försöken att komma ut. Ja, vi vet inte, men han lever och mår bra efter omständigheterna.
 
Iallafall känns det fantastiskt! Vi hade gett upp hoppet och han kom hem! Indra är verkligen dagens hjältinna!

Kommentarer
Postat av: Snurran

<3

2013-05-03 @ 20:19:36
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0