Livstrappan på gott och ont

Sega morgnar är en regel nuförtiden. Varefter dagen går så blir livet lättare. Idag inget undantag! Hade svårt att få benen över sängkanten, men kom upp så jag hann gå en sväng med Bamse i skogen innan jag körde honom till dagis. Innan jag åkte hem tog jag mig till VC och tog blodprover på sköldkörtel och blodstatus, dr ska ringa på onsdag em. Sen blev det frukost.
 
 
Tillbringade ett par timmar med ena grundboken i fornordisk religion. Det är så spännande! Ändå orkade jag bara med ett 30-tal sidor. Gjorde köttfärslimpa åt mig och gubben innan jag bestämde mig för att jag skulle orka åka till skolan ändå, sjukskrivningen till trots. Det är skönt att man inte måste tentera och ta poäng, det gör jag bara om jag orkar. Att gå på föreläsningarna i detta ämne är 100 gånger bättre än TV.  Idag avhandlades stenålder, bronsålder, järnålder och vikingatid i ett nafs, den kom vi in på asa-tron. Vilken tur jag har som får gå denna kurs!
 
 
På rasten hängde jag ut genom fönstret och njöt av utsikten. Det är fantastiskt! Kom hem vid 21-tiden och har har hängt med Janne vid TVn en stund medan jag virkat. Nu har Bamse och jag varit ute en sväng...
 
Utanför toa på den våning vi har lektion hänger denna bonad:
 
Den är kul, tycker jag. "Från vaggan till graven" tror jag den heter och den är rätt känd. Kurbitsen säger mig att den är från Dalarna, men jag trodde den kom från Värmland. Hursomhelst så säger den mig att jag har många år framför mig att ha kul på. Direktorn på Ersta kom på samma buss som mig och jag säger som förra måndagen när Thage G Peterson kom ihåg mitt namn och var jag jobbade... att jag är så fascinerad av att även hon kommer ihåg mig. Jag har visserligen gått en uppsatskurs för henne, men hur många elever har väl inte hon? Ändå var hon intresserad av att prata vidare om mina poäng till en teol.kand, vilka ämnen jag måste läsa. "Det tar vi sen" sa jag när jag gick av bussen. Vi har ju mailväxlat en del om en master i diakoni i Oslo vilket hon uppmuntrar mig till... Men jag vet ju inte riktigt vad jag vill med livet och studierna mer än att det är skönt att plugga när man inte behöver ta några poäng, fast man kan om man vill. Och om nu sköldkörteln ska trassla så är det väl jobbet jag ska prioritera om orken sviktar... fast samtidigt så får jag energi av att lära mig nya saker och plugga spännande ämnen.
 
Nej, nu får jag marchera ner i bingen. Att sitta här gör inte morgondagen någon tjänst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0