Torrtova eller nålfilta?

Rask promenad med Bamse imorse, sen mässa och personalmöte. Idag hade jag två saker på agendan - att skriva andakt samt möte på em, sen tänkte jag köra hem bilen och gå till hunddagis och hem... men dagen kom att innehålla så mycket mer. Andakten som jag ska hålla imorgon kommer att handla om legender kring de tre vise männen Melkior, Baltasar och Kasper, de är så spännande. De anlände ju krubban i Betlehem på trettondagen som var i söndags.
 
                             
                             Min nunotovade sjal.
 
På eftermiddagen fick jag lära mig att torrtova. Jag har gjort en efterlysning till alla på jobbet efter vuxenpyssel till Stilla Kvinnotimmar och nu har jag fått två heta tips - att dekorera pappaskar och nålfiltning. Efter mässan kom nya prästen och frågade om det var jag som efterlyst pysseltips och så bestämde vi att ses på em. Han visade hur man enkelt kunde tova ihop en tomte och sen var jag såld! Jag fick tips på vart jag kunde köpa material. Denna handarbetsform verkar ha många namn eller så förstår jag ännu inte skillnaden. Men det är enkelt och det verkar vara vanligt att jobba med denna teknik med barn. Själv har jag bara en erfarenhet i nunotovning och det var lite annorlunda mot detta. När man torrtovar eller nålfiltar pickar helt enkelt bara med en hullingförsedd nål och formar en figur - hjärta, luva, blomma, you name it - och bara fantasin kan sätta gränser. Jag letade reda på det företag han rekommenderade, Åddebo ull, och som sålde material. Jag letade runt på sidan en stund och förälskade mig i en bok, letade lite till sen ringde jag! ... och beställde boken och material till att kunna filta/tova en liten vovve. 
 
   
 
När jag provat tekniken ska jag köpa in material till jobbet och Stilla Kvinnotimmar. Det blir nog för avancerat att nålfilta hundar för det krävs både ståltråd, två sorters ull och glas-ögon, men enklare figurer ska man enkelt kunna skapa under den korta tid som vi har på oss under dagen.
 
Sen lyckades jag boka in tre program till vårens café, ett musikprogram - från Beethoven till Beatles, ett föredrag om sekter samt till avslutningen så kommer Blomlotta och visar hur vi kan fixa arrangemang med pappersblommor till sommarens fester. Eftermiddagsmötet hann jag oxå med samt att diskutera med husmor om lunch till Stilla Kvinnotimmar. 
 
                     
 
Vad jag hoppade över till förmån för caféprogrammet var alltså dagispromenaden, men efter snöskottningen efter morgonens snöfall så var gatorna ishala när det frös på frampå eftermiddagen. 
 
Jag hade tänkt att laga middag när jag kom hem, men Janne hade redan börjat. Han har stor-rensat i källaren idag samt gjort rent akvariet. Nu vilar han ett par timmar innan nattpasset. Jag tror jag ska virka lite innan kvällspromenaden och sen läsa lite i boken...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0