Båtlogg dag 7 --> Linköping

Vi hade inte tänkt åka så långt idag, men det blev hela vägen upp till Linköping. Sjöarna och kanalsystemet är fantastiskt, men det är svårt att hitta natthamn. Kanalen är alldeles för lite använd, tyvärr!
 
Men först gick vi upp för att säga hejdå till slussvakterna. Han och jag har ett gemensamt intresse i djur så han visade mig först en liten ödla han fångat för att visa sonen, sen frågade han om vi ville se gäddan. Ja, gäddan! Han hade fångat en liten gädda för några veckor sen som han hade i ett stort akvarium och som han matade med löjor. Han berättade om den igår och jag vågade inte bjuda in oss, men när han frågade så ville jag förstås gärna se gäddan! Han ska släppa ut den senare, men ett tag till skulle han behålla den tillsammans med sin "snakehead" och en annan udda firre...
 
Brokind sluss
 
Vi for som sagt iväg på sjöarna, bla Stora Rängen. Vi åkte förbi Stifsgården Vårdnäs där jag var på kick-off förra året och sen in i Kinda kanal och genom Hovetorp slussar (5 st), Hamra slussar (2 st), senare Sturefors sluss och över sjön Ärlången upp till Sundbro genom Stångån till Slattefors sluss, Hjulsbro sluss och sist Sveriges djupaste enkelsluss med ett imponerande djup på 7 meter - Hackefors sluss. Sist blev det Tannefors slussar (3 st) och här ligger vi.
 
Vårdnäs Stifsgård
 
Bjärka Säby
 
Hovetorp
 
Slattefors
 
Hackefors
 
Tannerfors slussar
 
I Tannerfors sluss kunde vi sen köpa en jättefin Västkusttallrik som vi ikväll delat på!
 
 
I övrigt har vi bara pratat med båtgrannarna från Karlsborg som precis slussat i Göta kanal. Det verkar trångt och rörigt där så vi ser nog till att bara snabbt slussa igenom den. Men först tänker vi oss en dag i Linköping. En zoo-affär vore inte helt fel då jag lyckades slänga insatsen till Bamses matskålar i sjön i Horn... Shit happens.
 
Gyllene Tider har just spelat klart så folk är på väg hem från konserten, så nu får ni sova gott. Det kommer en välgrillad Guggelutt att göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0