Spännande dagar!

Livet går i en väldig schwung just nu. Det händer mycket på jobbet och mycket på fritiden. Vi hade en intressant halvdag om mångkultur i tisdags. För min del var det mycket gammal skåpmat, men det är skönt att ha en halvdag ihop så vi har en gemensam plattform att stå på. Vi har ju så otroligt många olika erfarenheter i ämnet. I onsdags hade vi fest för alla dem i församlingen som fyllt 80 eller 90 år under det första halvåret av 2013. Det blev en skara på närmare 70 personer. Alla får ta med sig en person som sällskap. Landgång och Sachertårta, tal och musik. Det blev jättelyckat och ja-a, vad kan man säga? Att få jobba så här ger mig ett leende på läpparna! Däremellan har jag hunnit skriva förbön och andakt, haft samtal och telefonmottagning, ringt, förfärdigat fonder, gått på möten, varit på handledning, två kvällssamtal och allt annat som hör jobbet till.
 
Igår var jag hos frissan och blev skitsnygg. Det kommer vara till imorgon då jag tvättar håret, sen är alla mina charmiga ostyriga lockar tillbaka igen. Jag är nöjd med dem, men alla positiva kommentarer jag fått på jobbet igår och idag samt Facebook gör att jag funderar på en rak-permanent... Eller nej, det vill jag ju inte...!
 
 
Jobbade alltså sent i måndags, senare i onsdags och ännu senare i tisdags ... så firade jag min fria kväll med att gå på hundkurs med Bamse. Vardagslydnad LYX på Drottningholm med Hundtränarna. Lyxen består inte i att vi håller till på det kungligt vackra Drottningholm utan att vi bara är tre ekipage på två tränare. Perfekt stöd med min lilla pitbullwannabe, men han skötte sig riktigt bra igår. Lite skällig i början bara. Han klarade träningsmomenten jättebra, han är dels väldigt lättlärd, dels har vi tränat en del av det redan, men han behöver jobba på det här sättet med andra hundar omkring sig och sen är det en bra grund att stå på till nästa gång då vi ska jobba med hundmöten. Idag hämtade Janne Bamse och mötte mig sen i Rågsveds T-bana så vi gick hem tillsammans därifrån. På den biten åt han upp två barn, skrämde ihäl en rullstol och var nära att välta tre cyklar. Det går inte att gå fina lugna promenader med honom, man får vara beredd till strid hela tiden. Cyklar kan jag förstå, de är otäcka och dyker upp ljudlöst från ingenstans... men barn och rullstolar???
 
Från kontaktövningen:
Där blev det en skinkbit!
 
Idag har vi haft en halvdagsutbildning om miljö. Vi har lagt in om miljöcertifiering och det tror jag blir ett roligt arbete. Det var en jätteintressant förmiddag. Sen jobbade jag inte så länge till för jag åkte iväg på Kinaterapi. Jag har varit där 8 gånger nu och har två gånger kvar. 45-50 minuter kantig massage och därefter 30 minuter med 14-22 akupunkturnålar. Varje gång är annorlunda. Oftast koncentrerar han sig på ett område, tex axlar, ländrygg eller huvud, men alltid gås hela kroppen igenom. Idag fick jag en ordentlig omgång av huvud och axlar, sen kom överraskningen, han tog av sig skorna och hoppade upp på min rygg! Precis som i "Charlies Änglar"! Jag blev livrädd och tänkte att nu går jag av på mitten... men det var rätt skönt faktiskt. Han knallade i lugn takt med varma sköna fotsulor från ländryggen till bröstryggen, sen ner över tussen och benen. Det var jätteskönt när han masserade lår och vader på detta sätt! WOW! Sen 18 nålar i huvudet, magen, benen, fötterna och högerhanden. Jag har hört honom säga tre meningar/ord: Ont/lite?, vända på ryggen, ok... Jag utgår från att han inte kan nån vidare svenska, men jag tycker det är en fördel, man behöver inte prata utan kan ligga och tänka på annat.
 
 
Ska jobba hela helgen. Rågsvedsdagen imorgon, kom gärna dit!
 
 
Nu ska jag virka lite på en sköldpadda!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0