What?

Inatt låg jag vaken till kl 01.00 och hörde sirenerna på håll. Jag visste att det brann en bil på parkeringen utanför kapellet i Hagsätra och att en polisman blivit skadad vid stenkastning av ett 50-tal unga maskerade män (inte småpojkar) som gjorde ett försök att förstöra vårt centrum. Informationen når oss boende snabbt via sms, Facebook och andra medier.
 
Idag har jag gått runt och pratat med några av handlarna här i Hagsätra Centrum. 18 fönster, en bil i brand och en skadad polisman. I Rågsved försökte "dom" bränna ner polisstationen och demolerade Musketörernas lokal.
 
Från Rågsvedsdagen i lördags. Fest, uppträdanden och glädje. Gratis ponnyridning och ansiktsmålning.
 
Jo, jag kan förstå frustration, ilska över orättvis behandling, tristess och att inte bli lyssnad på ... men inte varför "man" vill förstöra den bygd man bor i? Vad har vårt centrums alla småföretagare med detta att göra, dessa som nu får betala ca 10.000kr per trasig glasruta. Ska vi döda de små företag som fortfarande finns i vår närhet och driva ut all handel till stora företagsparker och shoppinggallerior? Varför biblioteket och posten? Och varför skolan??? Varför kasta sten mot polisen som rycker ut till vårt skydd och varför brandmän som räddar liv? Det är ogenomtänkt! Det är korkat! Eller organiserat av någon som kan dra vinning av detta!
 
Idag går arbetet vidare. Solen skiner, träden blommar, folk flanerer runt i centrum, glaset är bortstädat och glasmästaren har haft en busy förmiddag... men ett ord jag hör om och om igen när jag sitter på mitt arbetsrum med öppet fönster mot centrum är ..."kravaller"....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0