Nya avslut

Igår blev sista dagen på Företagshälsans kurs om ett bättre liv. Egentligen skulle jag slutat i fredags men eftersom jag varit borta två tisdagar och en fredag (barnvakt och Åland) bad jag att få ta igen det med två dagar denna vecka, och det gick bra. Kursen tar emot nya deltagare varje måndag och så går det runt, liksom. Det har varit ömsom flummigt och ömsom toppen. Men det är väl så i vårt stressade samhälle att kan man inte presentera ett färdigt schema på, som i detta fall: hur man når en bättre hälsa, då är det flummigt. Man måste tänka själv och det är vi inte helt vana vid. Inte när det gäller oss själva. Men tänker man logiskt så kan inte du och jag ha samma parametrar på vad som är ett gott liv. Om jag älskar att knyppla och du springer marathon - hur får vi ihop det? Att hitta sin egen sanning och sin egen väg är en utmaning. Att springa på viktväktarna eller yoga gör ingen nytta om du inte har motivation och inspiration. Att sen alla andra säger att det är nyttigt gör ingen skillnad i ditt eget liv.
 
 
Lunch med en f.d arbetskompis, hämta hund och sen avslut på knypplingen. Hade en så bra fart tidigare på terminen men de senaste gångerna har jag bara pysslat med min metallspets och inte hunnit göra nåt emellan kurstillfällena. Men det gör inget. Vi kom överens om att jag ska betala in nästa terminsavgift, den är bara på ett par hundra kronor, och få hänga med i periferin. Vissa saker är svårare att lämna än andra och denna knyppelkurs har jag varit med i sen starten 2008. Inte så trogen när jag var långtidssjukskriven eller pluggade heltid, men allt från ett par gånger per termin till alla tillfällen andra terminer har jag ändå hängt på. Vissa saker är bäst att släppa långsamt 
 

Har lite halvångest inför intagningsprovet i helgen men har bestämt mig för att inte hänge mig åt det. Det är faktiskt inget viktigt i mitt liv. Helst vill jag inte. Är totalt oinspirerad. Ännu ett måste i min tillvaro. Men samtidigt behöver jag nåt att göra... eller? Äsch. Vad dag har sin plåga och sina glädjeämnen.  Håller nu på att förbereda middagen för att sedan åka och hälsa på en kompis i Grödinge. Hon har många djur! Esmeralda och Ragnar har fått härja fritt på förmiddagen när de slipper Bamses vaktinstinkter. Han vill helst ha dem i sina burar, det är väl nån kontrollinstinkt... Och Gud nåde Snabeldraken om den står nån annanstans än i sitt hörn! Men när han är på dagis kan de andra "dansa på bordet" eller leka bland flyttkartongerna! Och dammsugning sköts effektivast när Bamse är borta.
 
 
Nu ska här fixas pärerstampe. Potatisen är kokt och ska vispas till en härlig gul sörja som ska i fiskgratängformen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0