Avslut på avslut

Min andra lediga dag och jag ligger i soffan med yrsel. Igår var jag hos frissan och sen slog huvudvärken och yrseln till. Avsluten duggar tätt och det tar på krafterna. I onsdags var det sista gången jag hade caféet, i torsdags var det farväl till syföreningen. Det blev många kramar och lycka till... och några små fina presenter.
 
Sista pingismatchen och sista chansen att spöa cafégästerna i Fia utan knuff
 
                             
 
Huset ligger ute på försäljning nu och det känns inte längre som hemma. Visst, jag har aldrig riktigt trivts här men alla dessa små rum, men det har varit praktiskt då vi haft många barn...
 
 
...och vi har ändå bott här i 20 år. Våra barn har växt upp här. Det är mycket sorg. Och det går mycket fort nu... och tur är väl det, annars hade det varit svårt att orka tror jag. Det var tufft när vi flyttade hit oxå, minns jag. Rebekka var 7 månader, influensorna stod som spön i backen, det riktiga flyttlasset gick på juldagen 1993. Vi köpte huset för ett bra pris av morbror och moster, så Janne hjälpte i gengäld till att renovera deras lägenhet dit de flyttade... vilket gjorde att jag var mycket själv med barnen och med en influensa med feber som aldrig gav sig. Letandet efter grejor i kartonger, amningen, en vild treåring samt ny skola för tre stycken. Att flytta är tufft oavsett situation tror jag.
 
Men när huset är sålt och vi har ett inflyttningsdatum på de som köper av oss så skulle jag vilja använda tiden fram till flyttlasset går med att rensa och röja. Vi har allt i minst dubbel uppsättning och i alla dessa små rum som blivit förråd vartefter barnen flyttat ut finns grejer från både husen på Kökar och Lågarö. Vi har alldeles för mycket saker. Om man äger för många saker så börjar sakerna äga dig var det nån som sa, och det är ju så sant. Att äga och förvalta tar så mycket tid och jag vill ha tid att leva. Man vet aldrig när det tar slut.
 
Bilder från Bjurfors (mäklaren):

Men idag har nog min kropp sagt ifrån. Att lämna 6 års tjänst på 4 veckor och 20 års boende på ett par månader kräver sitt. Rånförsöket har jag inte hunnit ägna en tanke mer än att jag hoppar till varje gång det prasslar bakom ryggen när jag är ute. Jag misstänker att den ökade trafiken av gående utanför vårt hus hänger ihop med huset är ute på annons. Bamse som har stenkoll på varenda katt och skata, granne och sparv som rör sig i krokarna, har fått lite extra fullt upp i sitt väktaruppdrag.
 
Nu har jag tagit en Alvedon och hoppas att yrseln ska lätta. Janne är en ängel och har bett mig ligga still idag, men jag känner ändå att jag behöver packa några kartonger. Veckan är fylld av jobb och nästa helg är det visningar... då vill jag pusta ut på landet, vårt nya hemma!
 

Kommentarer
Postat av: Ia

Oj, oj så väl jag förstår dig och så skönt du kommer att få det när det väl är över!!!!
Vi rensade mellan 40 och 45 kubik förra året när vi flyttade och så skönt det var...vilken befrielse!!!!!
Ta det lugnt bara så går det nog vägen och "använd" barnen ;)

Kram på dig <3

Svar: Ja, ljuset skymtar därframme i tunneln... men det blev lite för mycket att sluta jobba samtidigt som huset går ut på försäljning. Jag har hittat din bok igen! Marmeladprovet! Vi får ses! Kram
Guggelutt

2013-09-30 @ 17:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0