Morotskaka
Denna morotskaka är Leilas och helt suveränt god!
Sätt ugnen på 150 grader
Kakan
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 malen kardemumma
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
Frostning
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime (jag tog saften av en halv)
100 gr philadelphiaost
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Tillsätt solrosolja och de rårivna morötterna
Häll i smörad och bröad form
Ca 55 min i ugnen. Känn efter med sticka, den får inte vara kladdig.
Blanda frostingen krämigt och bred över den avsvalnade kakan.
Kommentarer
Trackback