Ungdjäveln slog mig i ryggen!

Det blev en något chockartad avslutning på kvällen. Efter att ha haft en trevlig kväll på kolgrillen i Högdalen för en arbetskompis som ska sluta så gick jag till bilen. Bilen hade jag parkerat på det vanliga stället på en 7-dygnsparkering bakom kyrkan. I jämnhöjd med kyrkan gick jag förbi 4 unga killar i 14-15-årsåldern, 3 långa mörka och en ljus kortare, och som man gör när man går ensam i mörkret så tittar man till men jag bedömde dem som 4 ofarliga unga förortskillar som var ute ihop... så fel jag hade! Jag gick förbi kyrkan och under tunneln med en kvinna bakom ryggen, sen vek hon av. När jag passerat parkleken alldeles innan parkeringen så hör jag springande steg bakom mig och jag tar sikte på en lyktstolpe med tanken att OM det är en väskryckare så ska han/hon inte komma förbi mig lätt utan måste klämma sig mellan mig och lyktstolpen, alternativt ta väskan och försöka komma runt lyktstolpen, men då skulle jag hinna göra kraftigt motstånd.
 
                                              
Döm om min förvåning när jag fick fem-sex kraftiga knytnävslag i ryggen!!! Jag snodde runt och stirrade den  minsta killen av dem jag passerat lite tidigare i ögonen. Han och en av hans längre kompisar sprang så fort de kunde därifrån medan jag stod kvar och glodde efter dem, chockad ... och sen ilsken.
 
Sen vände jag mig och gick till bilen, när jag satte mig i bilen började jag skaka. Jag körde därifrån och parkerade på centrumparkeringen och ringde polisen. På 112 sa de att de inte skulle skicka ut en bil, men att jag skulle polisanmäla händelsen och sen satt jag fast i telefonkö en kvart innan jag fick anmäla. Nej, jag behövde ingen läkarvård och ingen brottsofferjour men var glad över frågan ... men jag var så chockad att jag först sa att de måste fått fatt i min arbetsmobil... innan jag efter en stunds rafsande i väskan insåg att det var ju den jag pratade i. Men polisen förstod. Att göra anmälan tog så lång tid att jag hann sluta skaka och lugnt kunde köra hem där Janne och Bekki bjöd på ostkaka.
 
                        
Bekki är riktigt arg och vill helst ut och leta reda på ungdjävlarna och slå ner dem. Jag skulle nog reagerat på samma sätt om det var hon som blivit slagen. Nu är hon ute med Bamse och jag ska ta mig i säng...
 
Slutet gott allting gott, jag är glad att jag är stor och tung för annars hade jag nog dråsat i backen. Och Gud förbjude att de gav sig på nån annan liten tant i området när nu polisen inte ville skicka ut nån bil! Jag hoppas ändå att de patrullerar området ikväll till snorungarna gått hem!

Kommentarer
Postat av: Nancy Johnsson

Hejsan!! Tråkigt att höra att förorten inte är trygg längre!! Hade förstått om det varit senare och du sagt något som inte passade herrarna(!)Förstår Bekkis reaktion och hade hon varit med så hade dom kanske fått åka ambulans därifrån!!Hon har ju visat förut att hon har kraft i arm och mod till använda den!!

Hoppas du slipper se dräglen i framtiden!!
Kramar till er alla <3 <3 <3

Svar: Tack Nancy. Jag hoppas det var en engångsföreteelse för dem. De märkte väl att det inte var så lätt att få omkull en tant hursomhelst. Och Bekki är inte att leka med när hon blir arg. Hon har ju växt upp med ungar som dessa. Ser jag "dräglen" så ska jag nog gå fram och prata med dem, skulle vara spännande att se hur de reagerar då. Det var ju ungar, inga förhärdade brottslingar ;O)
Guggelutt

2013-09-11 @ 00:25:13
Postat av: Lizz Genborn

Men fyyyy och usch..........det finns ungjä...r till allt. Tur i oturen att det inte gick värre.

Svar: Visst, så är det. Jag var nog så full av adrenalin så det gjorde inte ont när han slog, men i efterhand så är jag ju rejält mörbultat. Kroppen är rätt häftig ändå...
Guggelutt

2013-09-12 @ 10:37:09
Postat av: Katarina Kina Andersson

Men fy fan rent ut sagt. Sån där som man tror bara händer andra..Jag har inte varit inne och läst några bloggar på länge, försöker minska på mitt " nätberoende" Här har det visst hänt massor kära Gunilla. Lycka till med flytten och allting. Kramar! //morsaneokay

Svar: Tack morsan <3 Det händer mycket och det går fort just nu :)
Guggelutt

2013-09-27 @ 08:43:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0