I arla morgonstund

Janne stack tidigt idag. Han skulle på kurs. Jag kunde inte somna om så efter en timme gick jag upp och tog en Citodon eftersom det molade i ryggen. Igår klarade jag mig på två citodon och två diklofenak. Ryggen känns av, men det värsta är den fysiska rädslan varje gång jag reser mig, böjer mig, nyser och sånt. Kroppen har i färskt minne den outhärdliga smärta som gjorde att jag fick åka in akut förra helgen. Så här långt får jag ändå vara otroligt tacksam att det läkt så fort, men jag har också varit idog i mina sjukgymnastiska rörelser, promenader och förståndig smärtlindring - dvs att vare sig överdriva eller vara tapper - vilket inte alltid är så lätt.
 
Gårdagen bestod i långpromenader med hunden och vila. Vädret var otroligt så gubben och jag satt ute i solen en stund och lyssnade på fågelsången. Vi har matat fåglarna hela vintern och med tiden har vi fått stamgäster som kommer varje dag. Vi har inte velat sluta för vi tror att det är häckning på gång. Tre hackspettshanar kommer varje förmiddag och kväll, talgoxar och blåmesar samt nötveckor, rödhakar, flugsnappare och två duvor kommer varje dag. Koltrasten besöker oss ibland, liksom skator, men domherrs-herrarna verkar ha flyttat på sig nu. Duvor, skator och koltrast håller sig på marken så jag skvätter ut lite extra vildfågelfrö och ibland äpple åt dem morgon och kväll, men resten av gänget pickar ivrigt i kokosnötter, vildfågelfröet, jordnötter och talgbollar.
 
 
Imorse var jag, som skrivet, uppe tidigt. Igår ringde jag på ett jobb och det känns spännande i kroppen så redan före åtta var djuren matade, blommorna vattnade, frukosten stod på borden och tvättmaskinen snurrade. Det är tidigt för att vara i den här stugan eftersom jag inte har nån anledning att kliva upp i ottan, i synnerhet inte med den morgontrötta hunden som bor här.
 
Idag ska jag posta anmälan till sommarens knyppelkurser och ringa lite samtal, bland annat jaga sjukgymnast. Troligen anmäler jag mig till en hundkurs i helgen också, de har lovat hjälpa mig om ryggen sätter stopp. Och jag har redan anmält mig som eftersläntrare till en fågelskådarkurs. Nu börjar det bli lite lagom fart på tanten igen!
 
 
 
Ragnar är nöjd som fått rå om sin mamma själv hela morgonen. Bamse bara tittar på mig, han vill inte gå ut, inte än. Disken är diskad och jag ska lägga tvätten i kondenstumlaren innan jag jagar ut mr Slöfock... det ser ut som det skulle kunna bli regn...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0