...och så ett litet bakslag

Nej, jag ska inte klaga, men imorse blev jag gråtfärdig. När jag vigt svingade mig ur sängen (OBS: ironi) högg det förstås i ryggen. Men det var väl att vänta efter gårdagen som blev rätt intensiv. Janne var kallad på kurs och fick sen jobba (han har beredskapsvecka) så han var hemifrån 06.00 - 01.30, så hundpromenaderna tog jag själv. Det var bara skönt i det soliga vädret, även om det blåste lite snålt om snoken mellan varven. Så långt är allt gott, men jag åkte ju till Solberga och shoppade lite också och det blev väl för mycket.
 
Först botaniserade jag på Solberga Handelsträdgård. Pratade länge med en tjej om växter som attraherar fjärilar. Jag blev så otroligt sugen förra veckan efter att ha träffat på både citron- och nässelfjäril. Fick tips om buddleja och fjärils-lavendel men de finns inte att köpa än.
 
 
Jag har i färskt minne fjärilsfrossan från augusti och har funderat på hur man ska kunna attrahera fjärilar så man kan njuta av dem på tomten här också. I Ormkärr finns ett tistelsnår som är otroligt några veckor i augusti! Där tillbringade jag timmar med att njuta och fota denna fjärilsprakt.
 
Nässel-, pärlemor-, citronfjärilen och påfågelögat är fotade i Ormkärrskogen. Makaon- och Apollo-fjärilen i St:a Annas skärgård , alla bilder från förra sommaren.
 
Sen kompletteringshandlade jag på Coop till middagen, köpte påskfjädrar på Ö&B samt föll för frestelsen och köpte en ängel-filt som vi inte alls behöver, men den var stor, varm, gosig och billig. Jag hittade en ny transportväska åt Bamse också. Den han har har säckat ihop och nyligen gick dragkedjan sönder också. Jag ska till frissan imorgon och har ingen Bamsevakt, han har fått lov att följa med så han behövde verkligen nåtgot bättre och lite rymligare än den han haft sen han var valp. Den har funkat, han älskar att krypa in i den och sover ofta i den, men nu åker den ut... eller hamnar i nåt hörn där han kan gömma sig undan när han vill.
 
gammal                                                                    ny
 
På Djurmagazinet fyllde jag på lagret av frö till Ragnar, guldfiskpellets till Sessan och algtabletter till Ancistrus som nästan är slut. Sen hem och ut med Bamse, det var nog allt det som tog kål på lilla ryggslutet. Jag borde vilat nånstans däremellan, men jag blev lite övermodig tror jag. Två citodon, en morgon och en kväll, var allt jag behövde ta. Till middag gjorde jag räkgryta med fänkål och sen slappade jag i TV-soffan. Kvällspromenaden dröjde till 22.30 och efter att ha släppt in honom stod jag ute i kylan i tjugo minuter och njöt av en svart himmel med miljoner stjärnor. Det är så kolossalt vackert när himlen inte störs av gatubelysning.
 
Idag har Janne och jag varit en sväng till i Solberga Handel för han ville kolla på några saker. Och så åkte vi in till Strängnäs och köpte varsin bit mazarintårta åt oss och grannen också. Vi hittade en kille i hamnen som sålde plantor och köpte på oss några till våra stora utekrukor, men också ett par Bellies till grannen som hjälpte mig med Bamse när min rygg var som sämst.
 
 
Hon kom med nybakt bröd. Vi har det lyxigt värre.
 
 
Nu ska det bli räk/fänkålsgrytrester och en lugn kväll... Imorgon blir det äventyr igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0