Påsk a la Guggelutt

Det var några dagar sen sist och det beror på livet. I onsdags var jag uppe i Storstan igen för själavård, zonterapi och middag med bästisen.
 
I torsdags hämtade jag Bekki vid tågstationen i Strängnäs. Janne fyllde år och hon ville överraska, vi köpte en tårta på vägen hem. Det fanns i princip bara påsk-tårtor, det var ju skärtorsdagen, så det blev en sån - prinsesstårte-stuk med hallon i fyllningen. Vädret var underbart och vi satt i glaspaviljongen och fikade.
 

Bekki behövde åka hem på påskaftonen så vi styrde om vårt påskfirande lite. Grannen skulle komma in och fira med oss på påskafton men hon kunde komma in på långfredagen så vi firade då istället. Bekki och jag målade ägg och fixade, Janne gjorde iordning oxfilé till grillen.
 
 
Det blev en jättemysig kväll i glaspaviljongen. Bamse fick också oxfilé och grannen hade med sig ett grisöra i en Bamse-tablett-ask så han var lycklig som få.
 
 
Det har varit jättemysigt att rå om Bekki i två hela dagar så datorn har varit lågprioriterad. Vi har gått promenader, fikat ute och pratat massor. Under vanliga omständigheter brukar jag tycka om att gå i påskens olika gudstjänster och leva med i påsk-undret, men i år har jag faktiskt inte satt min fot i kyrkan. Denna påsk blev familjens påsk och det har varit underbart det också.
 
På lördagen fikade vi ute på vår spirande gräsmatta innan Janne körde Bekki till tåget. Till min förvåning höll jag på att trampa på en groda! Jag har varken sett grodor eller ödlor i år, så plötsligt skuttar en liten groda i vår gräsmatta!
 
 
Jag lyckades få en bra bild på Nässelfjärilen också när den sög nektar ur pärlhyacinten i krukan (synd på skuggan bara), samt Citronfjärilen där den hittat en blomma i gräset.
 
 
På kvällen var det dags för nästa överraskning, Bella och Jens kom oanmälda på fika. De stannade på mat och det blev ännu en härlig kväll, dels på bergsknallen bakom vårt hus där vi njöt i solen, dels i glaspaviljongen när det började bli kallt.
 
 
Idag har jag känt mig lite däven. Dels har jag varit uppe sent på nätterna och tittat på SVT1:s miniserie "The Bible", dels snurrar samma tankar som tidigare i veckan, dels är jag väldigt påverkad av solen och vårens skönhet och inte minst funderingarna vad jag vill göra med resten av mitt liv. Nå, så dramatiskt är väl inte det, man kan ju ändra sig tusen gånger, men just nu står jag vid en milstolpe och vet inte riktigt åt vilket håll jag ska gå. Det är både härligt och besvärligt. Så istället för att fylla garderoben, rensa papper och göra rent i akvariet så har jag spenderat dagen utomhus, mest själv eftersom Janne jobbat hela dagen, men också med grannen som kom över på fika och sen gick vi långprommis med hundarna. Jag har tagit dagen som den kommit och nu har dagen gått. Solen sjunker bakom granskogen och snart kommer Janne hem. Det blir nog Fjällbackamord och senare sista avsnittet av "The Bible" innan jag kommer i säng inatt.... men jag är ledig imorgon också så det gör inget.
 
                                           
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0