Att köpa något onödigt!

Igår hade Janne och jag taklagsfest! Janne gjorde klart taken på båda bodarna.
 
 
Idag stack han iväg och köpte asfaboard och kom hem med en prinsess-stubbe så vi hade en taklagsfest till, det är ju två bodar!
 

Han hade också köpt hem honung från Klackbaren, nyslungad och höstens skörd.
 
 
Jag gick en sväng med Bamse och sen var det min tur att åka iväg. Jag är inte mycket för att ränna i affärer, men nu behövde vi verkligen mjölk och smör så jag bestämde mig för att åka till på Solberga Handel. Jag sa till Janne att jag tänker köpa något onödigt för nu SKA jag gå och titta lite. Det är normalt det värsta jag vet, men jag är så uttråkad så jag tänkte att ett litet studiebesök i shopparnas värld och försöka förstå vad det är som lockar, kan vara en ok sysselsättning för en eftermiddag. Jag parkerade utanför Coop och gick upp till Handelsträdgården och tittade på blommor. Janne och jag har pratat namn på bodarna och jag har nästan bestämt mig för att "min" bod ska heta "Ugglebo" för där tänker jag sitta och uggla. På vägen till Solberga kom "Sinnesro" för mig. Ska kolla av med Janne för "Sinnesro" kan väl vara fint på en gäststuga? "Jansro" tyckte inte Janne om... Men åter till Handelsträdgården, jag tittade efter ugglor. De hade några i keramik men inget som föll mig på läppen, däremot hittade jag en blomsterpinne som var tillräckligt fulsöt för att tilltala fru Guggelutt. Två små lerkkrukor och en murgröna fick hänga med. Hela 88 kronor spenderades!
 
När jag kom hem planterade jag om ett paradisträdskott jag fick av mamma och satte ugglepinnen i den, murgrönan hamnade i den fina kopparkitteln jag fick av min bästis för ett tag sen.
 
 
Innan jag gick in på Coop och inhandlade förnödenheter gick jag in på Djurmagazinet också. Tre affärer får lov att räcka! De hade två marsvin, en skinny (nakenmarsvin) och en släthår. Kollade fiskar, kaniner och fåglar, sen gick jag till böckerna. Jag upptäckte att de har en hel serie med böcker om olika djurs skötsel. Bläddrade i "valpar", "dvärghamstrar" och "undulater" och köpte sen "marsvin". Onödigt inköp med det ska likafullt bli kul att läsa. Jag har inte släppt tanken på att skaffa en American Crested och en Himalaya Crested med tiden.
 
 
Janne har åkt iväg ännu en sväng för att köpa byggmaterial. Väggarna är på gång att komma upp...
 
 
Jag ska prova om det går att knyppla lite. Mina handflator har liksom fjällat efter fadäsen igår så allt bara fastnar i dem... men nu börjar det ge sig....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0